Slutspurt

Vi kräver, vi förväntar oss och vi tar fan i mig för givet att varenda spelare ska ge det där lilla extra. Dom där näst intill omöjliga krafterna som sitter där inne i varenda spelares hjärta. Vi förväntar oss att de ska ge allt på planen, mer än man vanligtvis klarar av. Vi ser det som en självklarhet att tränarna har analyserat, planerat och förberett varenda spelare in i minsta detalj för att klara av jobbet. Och vi accepterar inget annat än att varenda en ska ha viljan att offra livet för den där blänkande pokalen. Men är det inte då mer än rätt att vi också tar fram de där sista krafterna, gör det där lilla extra…


 Det är dags nu, det är dags att knyta samman allt vi kämpat för. Det är dags att samla våra sista krafter och ge spelarna allt vi är kapabla att ge. Vi får sätta vår tillit till den trupp som ska göra drömmar till verklighet, vi får sätta vår tro till den drivkraft som inte ens minusgrader och regn biter på. Och vi får höja våra röster så ingen i detta land kan låta oss gå obemärkta förbi. Det är dags för slutspurt.


Varenda spelare kommer kämpa med blodsmak i munnen och blickar av viljestarkt mod kommer lysa till Sveriges alla hörn. Varenda supporter kommer sitta på nagel bitande helspänn och be böner till en gud de aldrig trott på. Varenda reporter kommer analysera, tippa och skriva rätt saker för att sälja flest tidningsupplagor. Låt oss sluta be och se bort från den övriga världen. Låt oss samla våra svartgula krafter och fylla segerblickar i ögonen, låt vår tro lysa igenom till varenda människa som vandrar i detta land. Låt oss samlas och göra allt vi kan för att skänka den extra kraften till de enda som kan uppfylla våra drömmar. Låt oss nu var och en ge allt det vi har av oss själva och lite till.


Det finns inte tid för analyser och nervositet. Det är dags att ta saken i egna händer, det är dags att fylla råsunda till bredden, stå upp för vårt lag och skrika fram varenda spelare till toppen av sin kapacitet.


Låt oss tillsammans få djurgården till ett tragiskt minne från en tid vi inte längre minns. När våra röster brister ut i öronbedövande vrål.


 Tiden är här nu, tiden du och jag väntat på i något som kan gemföras med en evighet. All ondska håller på att försvinna från jordens yta och en ny tid är på väg att invigas. Vi avslutar det gamla och går in i framtiden med resten av Sverige där bakom oss, Fallna, slagna och sargade. Vi sprider våra färger världen över och välkomnar framtiden med guldhattar och champagne glas.


Vi har allt i våra egna händer och på samma sätt som våra spelare ska krävas på krafter från ovan så ska även vi ta fram glöden i ögonen, den som kan flytta berg och bestiga toppar högre än andra kan se.


Det är dags för slutspurt.


Tillsammans är vi AIK


Emelie Lundberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0