a moment like this

Jag kan känna vinden i håret och havslukten skölja över mig, klockan är över nio på kvällen och mörkret har lagt sig. Jag springer utmed havets kant och ser stranden breda ut sig över stenkanten vid sidan av mina fötter. Jag ser barerna och cafeerna vara fyllda med folk och rörelse, väggen som vätter ut mot stranden är borttagen och där sitter folk helt öppet och tittar ut med skratt och drinkar i händerna. Jag springer ännu snabbare känner hur allt sveper över mig. Ser volleybollspelande på stranden och strandvägen är fylld av skateboardåkare, joggare och cyklister. I sanden ligger folk under sina täcken och tittar mot stjärnorna. Över allt är liv och rörelse. Jag stannar vänder ryggen mot vägen stirrar rak ut mot vågorna lyssnar på ljudet känner den varma vinden mot mitt ansikte. Jag andas in och önskar att alltid få stanna i detta ögonblick.



A moment like this, some people wait a lifetime




AIK KROSS

Nu har internet varit nere i exakt ett dygn och jag kokar snart over av ilska. Sitter i data salen med ett begransat alfabet.

Imorse Var jag uppe med tuppen och gick ut och sprang klockan 6 am , innan skolan borjade. Kandes sjukt skont sa detta ar nog nat att fortsatta med. Annars sa ar det tisdag och som vanligt festkvall for alla studenter, alla utom jag da. Som istallet ska plugga och ga pa tennis lektion. verkligen underbart. Welcome to your new life Em.

Imorse vaknade jag dock med en brannande forlust kansla. Var helt saker pa att AIK forlorat derbyt och var borta fran guldstriden. Men verkar som att inget kan skaka AIK detta ar inte ens ett derby. Lika stabila som vanligt. Bokstaverna som lyste mot mig denna morgon lod: DOM KOR OVER OSS ! jag menar vad mer behover man i livet ?

Sen dess har jag gatt och vandrat pa sma moln hela dagen och det slutade med att lararen stod i klassrummet och pratade om dagens event vilket vart fotboll och AIK. Not bad.

Nej dags att paborja min nya tennis karriar !

kyla

Kylan har helt klart nått Manly, det blåser som aldrig förr, ingen aning om hur det gick till...

Sitter inne på rummet och huttrar medan jag dom senaste två timmarna försökt hitta 3 olika venues till en julfest för 1 000 personer. Har hittat en enda, wohoo !

Jag tänker då inte sitta utomhus och äta middag idag! då blir det höga protester kan jag säga. Behöver en paus från pluggandet så jag sitter och väntar på att Gabbi ska komma förbi. Fördriver tiden med lite bloggskrivande.

Annars blir det andra passet av yoga ikväll, Stina wish me good luck, I will so need it !



Me and Gabbi

New week

Två veckor i USA och jag hade ätit mer än jag gjort under ett år i Sverige, och kanske en överdrift men bara kanske...

Två veckor här och jag äter bara frukost lunch middag, absolut ingenting där emellan. Känner mig hur nyttig som helst och jag har helt klart absolut inte gått upp i vikt någonstans. Kan ju bero lite på mitt dagliga springande också. I like it!

Idag är det endast en data lektion sen blir det till att göra lite hemstudier. Ska göra ett arbete om Wimbledon, eller nej rättare sagt en report. Well, nya tag idag!



Ice breaker Party

I MISS YOU

your my first love
it˙s a warm and pounding true love
the kind that boys could never understand
One day I˙ll buy two one way tickets
Amsterdam or San Francisco
and we won˙t ever be afraid again

So hold on



we don't care
we don't care
we don't care what you say about us

we look so good
we look so good
we look so good together

I MISS YOU







weekend

Så första helgen sen skolan dragit igång på riktigt, Igår var det Ice breaker festen på skolan sen vart det fest nere i Manly. Kvällen avslutades med att jag sprang barfota rakt ner på manly beach, helt underbar känsla! frihet på hög nivå.

Idag har jag suttit barnvakt hos en svenska familj som bor inne i Sydney, känns hur bra som helst, underbar familj.

Imorgon blir det helt klart till att plugga iaf, eller med andra ord en hel dag till att lista ut hur man skriver en report... good luck Em you will need it!


you will always be the wind beneath my wings

Oh, oh, oh, oh, oh.
It must have been cold there in my shadow,
to never have sunlight on your face.
You were content to let me shine, that's your way.
You always walked a step behind.

So I was the one with all the glory,
while you were the one with all the strength.
A beautiful face without a name for so long.
A beautiful smile to hide the pain.

Did you ever know that you're my hero,
and everything I would like to be?
I can fly higher than an eagle,
'cause you are the wind beneath my wings.

It might have appeared to go unnoticed,
but I've got it all here in my heart.
I want you to know I know the truth, of course I know it.
I would be nothing without you.

Did you ever know that you're my hero?
You're everything I wish I could be.
I could fly higher than an eagle,
'cause you are the wind beneath my wings.

Did I ever tell you you're my hero?
You're everything, everything I wish I could be.
Oh, and I, I could fly higher than an eagle,
'cause you are the wind beneath my wings,
'cause you are the wind beneath my wings.

Oh, the wind beneath my wings.
You, you, you, you are the wind beneath my wings.
Fly, fly, fly away. You let me fly so high.
Oh, you, you, you, the wind beneath my wings.
Oh, you, you, you, the wind beneath my wings.

Fly, fly, fly high against the sky,
so high I almost touch the sky.
Thank you, thank you,
thank God for you, the wind beneath my wings.




Sandstorm

Glömde berätta om sandstormen som svepte in iför två dagar sen, vaknade upp tittade ut och det som stirrade tillbaka var praktiskt taget oranget! har aldrig sett något liknande, blåste gjorde det också. Både färjor,affärer och vägar stängdes av.

Inte ans australiensarna hade någonsin sett detta.


Rafiiiiiie!!


Idag har jag haft en två timmars klass där läraren pratat i ett streck, och lyssna nu på detta... jag tyckte det var intressant! tiden bara flög förbi, vanligtvis brukar såna händelser sluta med sovande på lektionsbordet eller helt enkelt smita ut när läraren tittar bort, och att jag dessutom var överdrivet aktiv gör ju det hela bara ännu konstigare, Do I like school now ? OH YES !

Annars så har jag fått både essay och reports att skriva, på det andra läxor, research och dessutom ansökningar till events att hjälpa till med. På det så ska jag även hinna söka jobb och hitta bostad till i december då jag blir utslängd...

Annars så fick jag precis reda på att jag ska få hjälpa till på Manlys jazzfestival nästa helg, lördag och söndag. wohoooo :)

På en anna lektion idag gick dom igenom alla events som varit på skolan, tror jag lyssnade lite extra vid orden Nicole Kidmans bröllopp!

Imorgon är det stora icebreaker partyt på skolan sen blir det efterfest nere i manly på hotellet som skolan ordnat. Kommer bli alla elever från alla årgångar som man inte träffat ännu. Så imorgon går tyvärr pluggandet bort, men får ta igen detta på lördag. Då jag även ska sitta lite barnvakt inne i Sydney åt en svensk familj. Sen har jag telefon intervju på måndag till andra event som jag eventuelt ska få hjälpa till på... hoppas, hoppas.



HAPPY BELATED BIRTH DAY RAFIE !!!

I totally forgott to post something on Rafies Birthday, so here it is !

Miss you way too much and can't wait to see you again , you will always be my number ONE :)



Sann glädje


Ögonblick

Små stunder när allt annat tynar bort, små ögonblick när allt som betyder något finns rakt framför dig, små förlorade andetag  när skillnaden mellan liv och död balanserar på en alldeles för skör tråd. som på en enda sekund kan förändra en hel värld,  vi ska fånga dom ögonblicken till stunder av obegränsad glädje och lycka så total att inga moln i hela världen kan skymma det guld som glimmar.


Jag kan bokstavligt talat höra hur hela råsunda håller andan. Varenda nerv i hela kroppen är åtdragen och tänderna så sammanbita att en avbitar tång inte skulle kunna bända upp dom. Det är som att tiden faktiskt står stilla, och hela världen för några sekunder stannar upp, allt fokus är på en boll som är på väg helt fri med sin värsta fiende tätt bakom sig strida mot helt fel mål med alldels för hög hastighet. Om jag ska vara helt ärlig så skulle troligtvis halva världen kunna sprängas sönder och samman utanför Råsundas murar, utan att en enda människa som  står där inne ens skulle blinka åt händelsen. Allt som existerar är nuet, och här finns bara vi.


Dom där overkligt smärtfulla sekundrarna som jag tillåter mig själv att kalla ”nära döden upplevelse” för jag tror inte man kan komma så mycket närmare. Det är som att för några sekunder förlora hela sitt liv, se allt smälta förbi sönder och samman. Känna hur hjärtat står still och hur andetagen är alldeles för frånvarande, eller helt enkelt oförmågan att känna överhuvudtaget, Som för några sekunder gå in i ett vakuum där ditt sista hopp står till en målvakt som om några sekunder ska avgöra ditt öde. Det är som att lägga ditt liv i någon annans händer. Och vänta på beskedet i en ohållbar bubbla av förtvivlan.


Sekunder kvar, vi vet alla vad detta kan betyda. I just denna stund kan vi alla var och en offra precis allt vi äger och har för en enda räddning. Det kanske inte låter normalt någonstans, det kanske inte är varken logiskt eller realistiskt. Men det spelar ingen roll. Det är bara så det är.


det är ögonblicken som avgör. Ögonblicken som på några sekunder kan avgöra en match, få den där desperata tystnaden att tvärvända in till livslånga minnen som lyser starkare än varenda smärta som någonsin bosatt din kropp. Vem kommer någonsin glömma Aspers guldräddning - 98...


 Hela världen har tagit en paus, det existerar inte något annat, alla blickar är riktade mot exakt samma ställe.  


Plötsligt går en lättnadens suck över hela råsundas alla läktare, det är som att flera tusen människor släpper ut andan på samma gång, Vakuumet du nyss satt inlindat i släpper hjärngreppet om din kropp ock dina käkar börjar forma ord, jubel och glädje i form av så stark sång att du är övertygad om att världen där utanför inte finns längre. Du hör slutsignalen ljuda som en segervissla i dina öron. Ser fienden falla ihop som en liten hög där på marken, och du är helt säker på att allt som betyder något i livet finns här och nu.


 För hur du än vrider och vänder på det så existerar bara nuet, och här finns bara vi.


Event

Tennisen igår vart inställd så det vart jogging tur istället, vet inte vad som hänt men mina steg känns hur lätta som helst och det är nästan som att jag inte kan bli trött, I love it! Nu sitter jag med läxor och letar efter volunteer platser på olika slags event i Australien.

Dessutom har vi fått i uppdrag att göra en portfoli med allt vi kan komma över som har med event att göra, allt från tidningsutklipp till barnkalas lokaler och texter och bilder. Så ser ni något intressant som har med event att göra får ni gärna mejla över. Jag vill samla så mycket som möjligt från olika länder och platser.

[email protected]

Ingeborg :klart ett år I USA inte räcker!! du vill ju därifrån det hör ju jag. Är ju bara vad dina kompisar tycker och dom nöjer sig ju med en lägenhet i Linköping, det säger väl det mesta...  Samla ihop lite pengar och bara åk och gör något utomlands. Du kommer ändå aldrig vilja stanna i Sverige igen. Vad du vill göra kommer komma till dig sen, gå inte och tänk på det hela tiden. Bara åk utomlands och jobba lite, till nåt ställe du alltd velat.



Trodde aldrig någonsin jag skulle sätta på mig nåt liknande...


4 år...

4 år och 4 månader...

Det känns som för alltid, det känns som en hel evighet sen som jag gick ut gymnasiet och ännu längre sen jag började skolan. Jag gick från att vilja bli barnskötare till hälsopedagog och landade på en utbildning till Event manager i Australien. Hade någon talat om det för mig när jag för 6 år sedan började på barn och fritids programmet, hade jag troligtvis vänt på huvudet för att se efter vem personen pratade med. Eller tredje året i gymnasiet när mina tankar endast nådde till en utbildning i Gävle, som av någon anledning aldrig blev av. Vilket jag idag tackar min lyckliga stjärna för.

Vet ni att det är så fruktansvärt underbart, allt som händer utan att man egentligen planerar. Den där fantastiska slumpen i livet som kan föra dig vart som helst. Och leda dig till precis vem som helst. Varenda litet val man gör i livet har betydelse och varenda händelse likaså.

Det finns egentligen ingenting som man inte har förmågan att göra, det handlar bara om hur mycket du är beredd att offra och hur mycket du vågar vilja.

Jag hade ingen aning om vad jag kunde förvänta mig innan jag satte mina fötter i Australien, vilka personer jag skulle träffa eller vilka krav jag hade att uppfylla.

Nu när jag sitter här i mitt lilla hörn på mitt lilla dorm room så känns både barnskötare och hälsopedagog utbildningar som i en annan värld. Jag kanske bara varit här en vecka men det spelar ingen roll. Det är som att jag väntat på detta i hela mitt liv.


So if we get the big jobs and we make the big money
When we look back now, will that joke still be funny?
Will we still remember everything we learned in school?
Still be trying to break every single rule





Feels like forever ...

Computer

Första lektionen avklarad och tre Exams inbokade, Vi gick igenom Word och jag får väl helt enkelt skylla mig själv eftersom jag inte direkt var överdrivet närvarande på datorkunskapen i gymnasiet. Trodde aldrig det fanns så mycket att veta om ett enda dokument. Själv trodde jag det räckte med att kuna ändra storlek på texten och veta hur man skriver. Men icke, detta får jag ta och gå igenom ordentligt på min "lediga" tid. Ny dator lektion imorgon. Får se om jag kan bli ännu mer förvirrad...

Blev dock påmind i sista stund att man inte får ha håret utsläppt om det går ner till axlarna. Blev helt klart räddad från en katastrof. Puh !

First day of School

Idag är första skoldagen, har dock bara en lektion från 12 - 2 pm som är en computer class.

Första dagen i skoluniformen och jag har stått i minst en timme för att försöka knyta min corvette eller vad det nu heter ... iaf så känns uniformen helt konstig, inte min klädstil direkt :)

Ska börja söka lite jobb också väntar bara på att mitt CV ska komma tillbaka.



HAPPY NEW YEAR

Today is the jewish new year!!

(and since I am almost jewish ) :)

HAPPY NEW YEAR


Spider!

Something scary happend last night...

Jag ska som vanligt gå till badrummet för att borsta tänderna, då jag helt plötsligt får syn på en liten spindel som sitter bredvid mina fötter. Detta ägnade jag inte direkt någon tanke eftersom jag aldrig någonsin varit spindel rädd.

Det tar mig några sekunder innan det helt enkelt går upp för mig att jag är i Australien, framför mina ögon ser jag ungefär 10 000 olika sorters gift spindlar som seglar förbi, därav minst 5 000 som är ute efter att döda mig med sitt dödliga gift. Jag tittar återigen ner på spindeln som denna gång krypit snäppet närmare mina stackars bara fötter.

Det tog mig en sekund att vara tillbaka på rummet igen... aldrig har någon sprungit så snabbt

Idag ska jag prova min skoluniform så den sitter som den ska, sen ska jag upp till biblioteket och hämta en bok, annars tänkte jag bara ta det lugnt och ut å springa lite nere vid vattnet.


Starbucks

En dag i Sydney och jag vet helt klart hur Darling Harbour ser ut...

På kvällen skulle vi träffa Gabriella och hennes föräldrar som hälsar på i Sydney för tillfället. Dom skulle bjuda oss på resturang. Det var så olyckligt att vi nog gick fram och tillbaka i en timme bara för att hitta en enda resturang som verkade totalt spårlöst försvunnen. Vet inte hur många människor vi hann fråga under den timmen, stackars folk. Hade dock inte väntat mig en lyx middag med både skaldjur och alldeles för dyrt vin. Men antar att det är dags att vänja sig. Får väl säga att min pappa bjuder igen när han kommer...

Det första vi gjorde i Sydney var dock att titta på Opera huset och självklart tänkte jag på den enda person som hade vart totalt lyrisk över detta, Stina off course.

Sen bar det av till... STARBUCKS!

Efter 10 månaders lång väntan så kom den helt plötsligt från ingenstans, som en uppenbarelse för mina ögon. Och smaken kändes precis samma som för 1 år och 10 månader sedan. Jag har ingen aning om hur jag kunnat leva utan detta. Nu fattas bara lite car hang, musik och Cali, some memories never die.

Nej nu är jag så sjukt trött att jag kommer stupa om jag inte får sova, men Sydney var underbart och jag är alldeles för exalterad inför skolstarten, Något står inte rätt till.

Och till sist menade LINKÖPING Stina vad du ska märka ord LH!!!!


ME LIKE

Den klassiska hoppbilden a la Em :)


Lördag

Kändes som att jag och fyra till är dom ända kvar på campus denna hleg men det är nog dock en liten överdrift...

Igår var jag och Nathalie ute i Manly vi var på Shark bar och något annat ställe, älskar uteställen här då det är en blandning av den sköna bar atmosfären med biljardbord och samtidigt nattklubbskänsla med dansgolv. Och bäst av allt gratis inträde.

Jag fick total styla och sminka Nathalie och efter att hon ett antal gånger klagat på att hon såg ut som en prostituerad gick hon med på att visa sig bland folk. Henes åsikt var dock total fel då jag hade lyckats totalt!

Nej nu måste jag dra, ska in till sydney idag.

Till Ingeborg: KÖP INGEN LÄGENHET I LIDKÖPING! RENA DÖDEN! är ju inte vad du vill egentligen någonstans.


Ems snygga styling


"dads credit card"

Idag passade jag på att sova lite längre då vi var hel lediga. Sen gick vi ner på stan där jag fixade sim kort till mobilen, lämna in min kjol för att sy upp den lite och köpte super god smoothie. (dock inget i närheten av Jamba juice) .

Har kollat runt lite efter rum att hyra nere i Manly och apartments. Ser inte ut att vara några problem alls att få något, men eftersom jag inte ska ha förren i December så får jag vänta med att ansöka. Att bo kvar på skolan blir nog lite svårt då detta känns i dyraste laget.

Ikväll tänkte jag gå ut nere i Manly. Skolan är annars ganska tom just nu då dom flesta åkt på surf camp eller är någon annanstans över helgen.

En amerikan jag träffat här frågade varför jag inte skulle med på surf camp i helgen, när jag försökte förklara att jag helt enkelt inte hade råd att lägga pengar på detta just nu så svarade hon bara. "Why don't you just take it on your'e dads credit card ? " . Efter några skratt från min sida insåg jag att hon var döds seriös och fick då helt enkelt förklara att jag inte hade min pappas kredit kort i fickan. Detta förstod hon inte heller riktigt utan svarade med en oförstående min "why?" . Sen stod jag i minst en kvart och försökte förklara att han helt enkelt inte hade råd. till svar fick jag en frågande blick och ett "oh really" . Och jag är ganska så säker på att hon inte hade den minsta aning om vad jag menade. I hennes lilla värld finns det alltid ett kredit kort till hands.

 Låter dock som en underbar värld.

Nej, time to eat




Wildlife

Då var sand bar över och the wildlife show. Fick se ganska så många dangerous animals som jag absolut ska akta mig för. Lugn Linda, dock inga spindlar :)

Var även frågesport om Australien, jag visste vilken huvudstaden var mer än så tänker jag inte tillägga... Sen fick vi lära oss nationalsången, eller iaf sjunga den.

Imorgon ska vi ner på stan , ska hämta kjolen hos skräddaren och fixa sim kort till mobilen sen får vi se vad som händer. Ska eventuellt in til Sydney i helgen också.





Surfing

Living my Australian dream...

Jag vet inte vad det är, om det är havutsikten eller känslan att träffa nya människor varje dag, ingen aning om det är värmen eller att allting helt enkelt påminner så fruktansvärt mycket om Californien. Men jag känner mig helt enkelt mer hemma här än jag gjort dom senaste 10 månaderna i Sverige. Det kanske står Sweden på passet men mer än så är det inte.

Har precis återvänt efter surf safety nere på Manly beach vi fick prova att åka med vågen på surfbrädorna, dock så stod vi inte upp. Antar att man får börja lugnt. Det var så sjukt roligt. Surf kurs nästa och fotbollen står sig inte så starkt mot dagens surfing känsla.

Vi fick även massor av information om alla farliga djur i vattnet, vart man inte fick bada, och hur vågorna fungerade. Man kan väl säga som så att egentligen borde man nog knappt närma sig stranden efter alla dessa varningar.

Vi hade även teambuildning där vi delades upp i massor av olika lag, det var dragkamp, skidor man står flera personer på, volleyboll med lite andra regler och till sist stafett bana i ett hopptorn, där man både skulle krypa och klättra. Vi vann 3 av 4. Den sista grenen ledde vi med ett varv då en liten brud i jeans och blus kommer dit med en inställning som ligger på noll. Vet inte vad hon gjorde i den hinderbanan men inte kom hon ut iaf! frustrationen var på topp samtidigt som jag fick le ett fint leende och dölja alltihop. Det går framåt!

Nu ska jag ta och duscha innan det är middag och sedan sun bar.



Thirsday

Näst sista dagen på O week och idag blir det både teambuildning och surf safety nere på stranden. Sen så blir det surf camp i helgen vilket jag tråkigt nog hoppar över, måste se till att spara pengarna till viktigare saker. Sen så är det skönt att få helgen att förbereda sig till måndagens lektioner också.

Fick nästan alla mina böcker igår och det var inga lätt saker, hoppas dom två sista är lite tunnare!

Ikväll blir det något i skolbaren "sunbar" , någon wildlife show och entertainment.



Våran tur

"Jag minns det som igår, fast det nu har gått några år"


Minns du också stegen som ledde från råsunda dom som knappt kunde lyfta från marken, när varje muskel i hela kroppen var tvungen att arbeta bara för att ta ett enda steg. Minns du också tårarna som till slut brände sönder dina kinder den där vinterkvällen i November. Eller skriken som aldrig ville sluta, skriken av frustration och ilska som inte kunde lämna din kropp. Minns du tiderna när livet kändes meningslöst och till och med hoppet var på väg att överge dig. Det som skulle vara ditt sista halmstrå att hålla kvar vid. Och då från ingenstans få tabell placering och glåp ord upptryckta i ansiktet medan dina försök till försvar skrattades bort med ett hånflin som sa så mycket mer. Då när inga uträkningar, diskussioner eller böner i hela världen skulle kunna hjälpa oss. Minns du också den där fastfrusna känslan av total hopplöshet som fick hela världen att svartna.

Det är över nu.


Får man tillbaka allt i lycka? alla år, alla månader, alla veckor och alla dagar av svidande förluster och frånvarande poäng, alla tomt stirrande blickar som tittar rakt in i ingenting. Får vi tillbaka allt nu, alla ord och trakasserier vi fått uthärda genom åren,  kan det verkligen funka så. Har det verkligen vänt.

jag kan se hur sm guldet hägrar en bit ifrån mig, fortfarande alldeles för långt borta för att ta på , men ändå så fruktansvärt tydligt för mina ögon och verkligheten. Jag kan känna doften av cupguld och europa spel. Och drömmen om champions leauge liksom bara ligger där och väntar på att verkligheten ska hinna ifatt.

Det är slut på både drömmar och verklighet, det är helt enkelt våran tur.

 


Wednesday

Gog morgon, God Morgon

Onsdag morgon, har precis varit ute och ätit frukost. Idag blir det official enrolment, computer induction och learning strategies. Ska även prova ut min uniform idag då jag inte hann detta igår.

Annars så känns det som att jag har varit här i minst en månad och absolut inte 4 dagar bara!

Sen så fick jag reda på att dom tydligen har ett enormt nyårsfirande nere på Manly Beach på nyårsafton, kan knappt fatta att det är sant att jag ska få fira nyår i 30 graders värme ! too good to be true. . .

var uppe i Nathalies rum imorse detta är dubbelt så stort som mitt även fast hon delar med två andra, min vanliga tur.

Nej nu ska jag söka efter lite lägenheter att hyra nere i Manly,


Cocktail

Då var cocktail partyt över och det var nog den finaste tillställningen jag varit på sedan jag lämnade Barmitzvah helgen i USA. Det började med massor utav tal i skolans kyrka sedan vart det mingel, champange och apertizers. När detta var över begav vi oss till skolans bar där vi spelade lite pingis innan vi drog vidare ner till shark bar i Manly. Vi var dock en av dom första som lämnade eftersom jag ska upp tidigt imorgon, Och skolan går först.

Däremot så har nog varenda en från USA kommit hit för att deras föräldrar skickat iväg dom och verkar knappt fatta att dom ska plugga också,



Event

Första introt för event programmet var avklarat och om jag trodde detta var rätt för mig förrut är det ingenting mot känslan jag har nu. Är så extas att jag bara vill börja plugga på en gång och detta var ord jag aldrig trodde jag skulle säga. Det första dom sa var att jobba med event betyder att ingen dag är den andra lik, och dom orden gick rakt in i mig för att stanna för evigt och alltid. Hur underbart låter det inte.

Det första eventet vi ska vara med och arrangera är den stora surf tävlingen nere på Manly Beach.

Sen så kan man anmäla sig till event gruppen på skolan som ordnar alla skol event från fester till andra aktiviteter. Tyvärr så är det bara 6-7 stycken som får vara med i den gruppen och hur hon väljer ut detta har jag ingen aning då hon knappt vet vilka vi är ännu. Jag har iaf anmält mitt intresse så bara att hålla tummarna.

Nej nu måste jag gå och duscha så jag hinner i tid till Cocktail partyt.




Tuesday

Har precis varit och ätit frukost, Sitter och väntar på första briefingen med event klassen som börjar om en halvtimme. Sen ska vi ta måtten til uniformen som ska göras till nästa vecka och sedan är det Cocktail partyt ikväll och efter det ska vi gå ut i Manly.

Vaknade upp imorse av ett sms som sa 2-0 till AIK, it's a wondeful world.


Monday

Då var ännu en dag över...

Träffat ännu fler nya människor och försökt hittat en cocktail klänning till imorgon kväll...

Det senaste var dock inte världens lättaste då dom flesta av mina klänningar är av det kortaste slaget, så detta lilla problem slutade med att mitt lilla dorm room va fullt med tio stycken åskådare som skulle välja ut den perfekta klänningen till imorgon... reslutatet, låt oss säga att jag behöver byta ut min garderob. Tur att jag har en amerikansk rums kompis som hade en svart klänning att låna ut. Tro mig när jag säger att jag aldrig bärt ett sånt dyrt märke i mitt liv. Jag kommer få stå i ett hörn och vara livrädd att något ska hända med denna dyrbara sak. Stina du skulle känt dig så hemma :)

and for Melissa, not even my barmitzvah dress was good enough, this is not okey!

Annars så gick det skandinaviska mötet bra fick information om lite allt möjligt dock inget som kändes nytt.

Sen var vi ner på köpcentrumet i Manly och kollade runt lite, innan det var barbecue och ett band som spelade utomhus i serveringen.

Och om jag tyckte Manly känts som Californien var det ingenting emot när jag upptäckte Target skylten! Att bli så lycklig över en skylt är nog inte helt normalt.

Till Linda, du gillar väl inte när allt är nytt haha! ja jag har träffat båda mina rums kompisar en sjukt rik tjej från Boston i USA och en från Korea. and Linda classy is the new me! have u ever doubted

BTW alla här lever verkligen på pappas kredit kort.



What do we think about that Stina ? :)

God Morning

GOD MORNING!

Klockan är 07. 30 vaknade klockan 6.00 och har varit pigg sen dess. Hatar denna jetlag blir helt konstig av den. Dessutom börjar jag bli sjuk so this is just great!

Ligger och väntar på att mina ben ska styra mot duschen... får se när det händer

Idag blir det skandinaviskt möte och entertainment, sen får vi se vad som händer...


Vandring

Nu har jag spenderat min första dag i Manly med en fyra timmar lång vandring för att se på den underbara naturen... Inte min ultimata dröm att spendera min dyrbara tid på direkt.

Efter att fötterna bränts upp och benen skrek efter vila så var det dags att bege sig downtown för att träffa en svensk familj som jag ska arbeta extra som barnvakt hos.

Nu sitter jag äntligen i den efterlängtade sängen och vilar mina ben. Imorgon är det scandinaviskt möte och sedan ska jag ner på stan och fixa telefon nummer och bank konto.  

Tydligen är Manly Sydneys största turist och party ställe, synd bara att jag bytt liv...

Btw, glömde berätta om min lilla olycka på flygplatsen igår. Kom till Bangkok med ca 20 kilo övervikt i handbagaget, och skulle få beta 1160 DOLLAR för det. Efter en halvtimmes disskusion. Var jag nere på 35 dollar och samtalet avslutades med att personalen sa "we are really appreciate your'e cooperation" ja vad svarar man på den... your'e welcome ? tror att jag vann den diskussionen iaf !

Sepember första vårmånaden och 30 grader värme...

Första dagen

Vaknade imorse och såg hur annorlunda allt var i dagsljus, havsutsikten var inte helt fel. Nu har vi precis varit på college tour och det kommer dröja länge innan jag hittar runt på det här stället, kanske dags att inhandla personlig GPS ?

Klockan 1 pm blir det en Manly tour på 4 timmar, då vi ska vandra runt alltihoppa, ska försöka ta lite kort då och lägga upp. Annars har vi fått hur mycket information som helst, och det är inte dåligt med aktiviteter som anordnas varje helg. Nu till helgen blir det surf weekend, man åker iväg och övernattar på nåt surf ställe här i Australien där man får gå en surfkurs, kostar lite grann så har inte bestämt mig än. Annars så ska jag på intervju om ett barnvakts jobb nu i eftermiddag.

skolan har även ett fotbollslag som jag ska på try out för i nästa vecka, om mina fotbollsskor anlänt tills dess.


Framme i Manly

150 spänn för en smoothie!!!!!!!! är dom inte riktigt kloka... En halvtimme senare går det upp ett ljus och jag inser att jag landat i Bangkok, där dom kanske helt naturligt inte använder svenska kronor, bra där Emelie, snillen spekulerar.

Så jag överlevde flygresan efter 20 timmar på ett plan, ett tag trodde jag däremot att döden kröp närmare och närmare. Inte pga ett kraschande flygplan dock. Utan av rastlöshet! aldrig mer 20 timmars resa.

Jag brukar tyvärr alltid ha oturen att hamna i mitten sätet mellan två tjocka gubbar ungefär, så när jag denna dag till min stora förvåning var plaserad längst in bredvid fönstret, vart jag tvungen att kolla biljetten mer än en gång. När jag sedan insåg att jag skulle ha alla tre sätena för mig själv. Konstaterade jag jublande att Stina smittat över lite tur trots allt... ack så fel man kan ha.

Denna fantasifulla turen som jag var säker på drabbat just mig denna gång övergick efter 4 timmars flygresa till ett alldeles för tidigt hurra rop. Från ingenstans kommer rent ut sagt en gubbe och slår sig ner bredvid mig, med en aningen mycket sprit i kroppen. Det tar ungefär 2 sekunder innan denna samme man börjar ta mig på låret, när jag slår bort handen och frågar va fan han håller på med svarar han med att tiga och istället försöka krypa ner under min filt. Nu blir jag en aningen ilskare i rösten. Och som tur är sitter tre killar framför mig, varav den ena endast tar sekunder innan han flygit upp och ber gubben dra åt helvete. Vilket inte denna man känner för att göra. Det slutar med höga röster, knuffar, blickar från alla håll och kanter och hela flygplans besättningen kommer rusande, varav en liten thailändare med orolig röst frågar om jag vill ha polis tillkallat. Vilket jag då inte riktigt kan hålla mig för skratt. Denna kamp vinner dock killen framför mig och mannen syns inte mera till. Däremot har jag personal som stup i kvarten frågar om jag mår bra och om jag inte vill ha lite mera te... vad säger man 1 steg fram och 2 tillbaka. Kunde jag inte bara ha fått den där mitt platsen med gubbarna bredvid mig...

efter bytet i Bangkok blir dock den "önskan" verklighet.

Inte nog med detta väl framme i Sydney inser jag att dom gett mig canadensiska pengar istället för australiensiska på arlanda... frustration på hög nivå!

Däremot så måste jag tilläga taxi resan från flygplatsen, aldrig någonsin har Californien känts så nära. Ett tag trodde jag att jag var på väg längs med 101. Allt ser ut som i USA på pricken, allt från trafik ljus till affärer. Förrutom att det är vänster trafik och jag skrek högt när jag trodde att vi svängde in på helt fel fil. Känslan av att se USA på nära håll, har aldrig kämpat så mycket för att inte börja gråta. Undrar hur det kommer att bli på första starbucks besöket.

I think I'm home

Starts with goodbye

I know there's a blue horizon,
Somewhere up ahead, just waiting for me,
Getting there means leaving things behind,
Sometimes life's so bitter sweet.


I guess it's gonna have to hurt,
I guess I'm gonna have to cry,
And let go of some things I've loved,
To get to the other side,
I guess it's gonna break me down,
Like falling when you try to fly,
It's sad, but sometimes moving on with the rest of your life,

Starts with goodbye.






 


Här och nu ...

22 timmar kvar...

Det är overkligt lite tid kvar och jag vet inte vart dom senaste 10 månaderna i Sverige tog vägen ?


Sitter och tittar runt i ett helt nedplockad rum, sakerna är i kartonger och resväskorna är fyllda till bredden. Och allt jag kan tänka på är sista dagen i Californien, mitt alldeles för rena rum, Jordie's "bye bye" och sista blicken på Stina och Melissa innan man vände sig om för att vandra tillbaka i tiden. Med förhoppningar om att allt skulle bli som förut, tankar om att stanna i Sverige, skaffa lägenhet och börja sitt liv. Då man trodde att allt gick att åka tillbaka till. Det funkar aldrig så. Då man helt enkelt slets mellan små stunder av lycka och en gastkramande saknad till det liv man skapat alldels för långt borta. Och ord som sakta skrek i mitt medvetande , ta mig härifrån...

Kanske var allt bara lite för samma som man lämnat det, kanske ville man själv inte samma saker längre, kanske hade man lite för höga förhoppningar att detta ändå var hemma. vem vet ? en sak vet jag iaf, det vart aldrig tillräckligt igen... det är svårare att gå bakåt än framåt helt enkelt. Och vem vill gå baklänges genom livet ?

Men från dom där första stegen ut från Arlanda som bara ville ta dig tillbaka till Cali mer än något annat i världen, så anpassade man sig lite väl bra kanske. USA kom längre och längre bort och accepterandet av här och nu kröp bara närmare. Tills en dag tristessen tog över hand, och man bara visste att inga försök i världen skulle få här och nu att kännas hemma. Inga kompisar, roliga fester, jobb, pengar, små resor eller killar skulle ändra dina känslor om att vilja så mycket mer. Vilja något annat.

tro inte att jag aldrig ville stanna, för det gjorde jag. Mer än något annat önskade jag att bara vilja vara kvar här och nu. Bara vilja samma saker som dom flesta andra i en stad någonstans i Sverige. Kanske försökte jag aldrig tillräckligt ? vem vet. Men innerst inne så vet jag bättre än någon annan. Detta blir aldrig rätt för mig. Inte här och inte nu.

om 22 timmar sitter jag på ett plan igen... Och en del av mig har väntat på den stunden i 10 månader.



We will always have Cali





Final countdown

The final countdown...

Sist jag skrev dom orden satt jag i Californien och tittade på en biljett till Sverige. Med känslor blandade av längtan och saknad och en vilja som både ville stanna och fly tillbaka till tryggheten. Sist jag hörde den låten satt jag och Linda i en bil och sjöng det värsta vi kunde och bara njöt av vartenda ord som vi försökte rista in i vartenda av våra sinnen för att stå ut en dag till med ungar som stod oss enda upp till halsen.

Nu är det inte så längre, nu sitter jag här och ska åka från trygghet till okänt. Kasta mig huvudstupa in i något jag inte har en aning om, precis så som jag alltid gör. Men aldrig har väl något känts så rätt.

Det är 3 dagar kvar, och en del av mig har inte förstått. Idag har jag sagt så många hej då till människor jag snart ska lämna att hela jag snart kokar över. Om 3 dagar är jag i Sydney, om 3 dagar tittar jag upp på det liv jag ska leva dom kommande 3 åren. Om 3 dagar förändras allt.

3 dagar...

Last Friday

Helgen började med att allas vår Ingeborg kom till sthlm för att hänga lite med mig. Då vi inte setts sen vi skilldes åt I USA för ett år sedan vart det helt underbart att få hänga igen :) Dock var starbucks utbytt mot jag vet inte vad , men men vad gör man inte för en shai latte ?

Sen fortsatte kvällen med middag hos släktingar innan syster och jag avslutade natten inne i stan. Helt underbar kväll!

Idag blir det middag hos Thess och imorgon sista fotbollsspelandet i Sverige.

    



            You can't tell me it's not worth dyin' for

 

 


lämna ...

Så står man här med så mycket saker att man undrar om golvet fortfarande existerar där under någonstans, halvfulla kartonger, aqua skivor från mellanstadiet och kläder man trodde hade gått sönder och kastats i någon bortglömd papperskorg för länge sedan. Man står här med ett helt överfullt rum som bara väntar på att få packas ihop, och ställas undan.

9 Dagar kvar och flytten kryper närmare, känslan av att faktiskt aldrig flytta hem igen. Ge bort sitt rum till syster och packa ihop foto album i kartonger. Känslan av att bara avsluta ett helt liv för att börja ett annat. Känslan kryper närmare och närmare, känslan av att inte bara åka utan att faktiskt lämna...

Hur packar man ihop 23 år av sitt liv ?

Hur tar man avsked av sin syster på 9 dagar...


10 Dagar

10 dagar kvar...

Det känns som att jag har väntat på den 11 September i 10 månader nu. Det känns som att jag har längtat till att lämna sen jag tog mina första steg på Arlanda. Det känns som att tiden plötsligt flyger fram, och hur redo jag än är så är min hjärna så sönderstressad att den knappt kan tänka själv.


Kanske dags att inhandla resväska ?

RSS 2.0