Ögonblick

Små stunder när allt annat tynar bort, små ögonblick när allt som betyder något finns rakt framför dig, små förlorade andetag  när skillnaden mellan liv och död balanserar på en alldeles för skör tråd. som på en enda sekund kan förändra en hel värld,  vi ska fånga dom ögonblicken till stunder av obegränsad glädje och lycka så total att inga moln i hela världen kan skymma det guld som glimmar.


Jag kan bokstavligt talat höra hur hela råsunda håller andan. Varenda nerv i hela kroppen är åtdragen och tänderna så sammanbita att en avbitar tång inte skulle kunna bända upp dom. Det är som att tiden faktiskt står stilla, och hela världen för några sekunder stannar upp, allt fokus är på en boll som är på väg helt fri med sin värsta fiende tätt bakom sig strida mot helt fel mål med alldels för hög hastighet. Om jag ska vara helt ärlig så skulle troligtvis halva världen kunna sprängas sönder och samman utanför Råsundas murar, utan att en enda människa som  står där inne ens skulle blinka åt händelsen. Allt som existerar är nuet, och här finns bara vi.


Dom där overkligt smärtfulla sekundrarna som jag tillåter mig själv att kalla ”nära döden upplevelse” för jag tror inte man kan komma så mycket närmare. Det är som att för några sekunder förlora hela sitt liv, se allt smälta förbi sönder och samman. Känna hur hjärtat står still och hur andetagen är alldeles för frånvarande, eller helt enkelt oförmågan att känna överhuvudtaget, Som för några sekunder gå in i ett vakuum där ditt sista hopp står till en målvakt som om några sekunder ska avgöra ditt öde. Det är som att lägga ditt liv i någon annans händer. Och vänta på beskedet i en ohållbar bubbla av förtvivlan.


Sekunder kvar, vi vet alla vad detta kan betyda. I just denna stund kan vi alla var och en offra precis allt vi äger och har för en enda räddning. Det kanske inte låter normalt någonstans, det kanske inte är varken logiskt eller realistiskt. Men det spelar ingen roll. Det är bara så det är.


det är ögonblicken som avgör. Ögonblicken som på några sekunder kan avgöra en match, få den där desperata tystnaden att tvärvända in till livslånga minnen som lyser starkare än varenda smärta som någonsin bosatt din kropp. Vem kommer någonsin glömma Aspers guldräddning - 98...


 Hela världen har tagit en paus, det existerar inte något annat, alla blickar är riktade mot exakt samma ställe.  


Plötsligt går en lättnadens suck över hela råsundas alla läktare, det är som att flera tusen människor släpper ut andan på samma gång, Vakuumet du nyss satt inlindat i släpper hjärngreppet om din kropp ock dina käkar börjar forma ord, jubel och glädje i form av så stark sång att du är övertygad om att världen där utanför inte finns längre. Du hör slutsignalen ljuda som en segervissla i dina öron. Ser fienden falla ihop som en liten hög där på marken, och du är helt säker på att allt som betyder något i livet finns här och nu.


 För hur du än vrider och vänder på det så existerar bara nuet, och här finns bara vi.


Kommentarer
Postat av: Pappa

SKICKA IN TILL BLACKBEAT

2009-09-24 @ 12:27:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0