Breakaway

Grew up in a small town
And when the rain would fall down
I'd just stare out my window
Dreaming of what could be
And if I'd end up happy
I would pray


Trying hard to reach out
But when I tried to speak out
Felt like no one could hear me
Wanted to belong here
But something felt so wrong here
So I prayed I could break away


I'll spread my wings and I'll learn how to fly
I'll do what it takes til' I touch the sky
And I'll make a wish
Take a chance
Make a change
And breakaway
Out of the darkness and into the sun
But I won't forget all the ones that I love
I'll take a risk
Take a chance
Make a change
And breakaway



Wanna feel the warm breeze
Sleep under a palm tree
Feel the rush of the ocean
Get onboard a fast train
Travel on a jet plane, far away
And breakaway





Fredags kvällar

Fredag är ändå den dagen som känns bäst...

Kommer ni ihåg dom där underbara fredags kvällarna när man var liten. Då man kröp upp i soffan med en stor godispåse och en film man fått hyra om man hade riktig tur. För att sedan med trötta ögon se sluttexten passera förbi och snabbt gå över till lek med lillasyster och uppdelning av barbie dockor. Bara för att man visste att detta var dagen man fick vara uppe hur länge man ville. Så det spelade ingen roll hur ögonen till slut började smärta av trötthet, sängen fick vänta i envishetens tecken ända till man praktiskt taget låg halvsovande på golvet och inte hade några krafter till protester när någon lyfte upp en i sängen. Dom där underbara fredags kvällarna.

Så mycket har egentligen inte förändrats, Godiset kanske är utbytt till något helt annat, filmen har bytts mot alldeles för hög musik, lillasyster är samma och barbiedockorna gick över i pengar. Men nog har det hänt att man fortfarande somnar på golvet någonstans...

Nog om det , Fredag kväll, utgång och tripod. Life is great :) !




Torsdag

Har precis avslutat min del på grupparbetet, business paper. Imorgon ska vi sätta ihop det och förhoppningsvis bli klara innan helgen. Så vi kan ägna helgen åt annat pluggande, en evil cirkel or what!

Nu pluggar jag accounting och ju mer jag försöker ju mindre förstår jag, kill me!

Imorgon blir det utgång i Manly ska bli sjukt roligt och jag kan ju lätt säga att jag behöver ett litet break from everything.

Värmen håller i sig och på söndag blir det träningsmatch, endast mot varandra men ska bli riktigt roligt!!

På måndag ska jag ha min test intervju inför industry training som man måste passera för att få söka praktik. Blir som en riktig jobbintervju som dom betygsätter.




Tuesday

Igår var jag på au pair möte i Sydney och pratade om mitt år i USA. Kändes riktigt konstigt, då det inte var länge sen man själv satt där och hade precis allting framför sig.

Idag så måste jag skriva klart min sammanfattning i business management. Har inte börjat ännu så det kommer bli en lång dag. Sen har jag min sista try out till fotbollen ikväll också. Och imorgon ska vi på seminarium om industry training, det ska bli riktigt roligt!

Nej dags att göra sig iordning för skolan...

ACDC

Plugg, plugg, plugg... Och jag har redan hamnat efter i mitt eget plugg schema, no good!

Blir till att offra den där efterlängtade sovmorgonen i helgen om jag ska hinna med allt. Idag ska vi se när dom sätter iordning inför ACDC konserten i Sydney och sen har jag accounting lektion, Vilket jag inte ser fram emot någonstans. Slutar 6 idag så vi får se om jag hinner plugga ikväll eller om planerna är inställda på något annat.

LH: I think my camera works again :)


Still swimming

Klockan är snart tolv och kvällarna smyger sakta mot ett senare klockslag för varje dag som går. Men ännu har intte natt sträcket passerat. We are still swimming...

Så torsdag imorgon, två lektioner, massor av plugg och jobb som ska sökas. Sen har jag mitt au pair möte på måndag och något fotoalbum har då inte synts till. Var väl för mycket att hoppas på att någon faktiskt skulle skicka det i tid !!

Busy, busy helt enkelt.

Igår var det tredje try outen och det gick inget vidare, fick även springa straff runda då jag stötte i pinnarna på stegen. Däremot var det lika roligt som vanligt, Wonderful uppvärmning och olika varianter av smålagsspel. På slutet spelade vi vanligt mot varandra i något som näst intill var kolsvart natt mörker. Dom blåa konerna var omöjliga att se och medspelarna fick mer eller mindre skrika för att man skulle upptäcka varandra. Så många år som jag väntat på detta spel som inte blir avbrutet pga lite mörker!! I so love it !


Kvavt

Luften är så fruktansvärt kvav här just nu, kan knappt andas.

Idag har jag bara hunnit med skola och jobb, kom precis hem så nu blir det till att plugga business management till imorgon. Kan inte fatta att vi redan är inne på vecka två, går så snabbt hela tiden, knappt så man hinner med. Dags att börja tänka på final exam snart ? okej lite överdrivet...

Imorgon är det tredje try out på fotbollen bara två kvar nu innan laget tas ut. Hinner egentligen inte med fotbollen imorgon, men får väl plugga medan jag promenerar dit och hem. wish me luck !





Skolan hemifrån mig, jag har en bit att vandra...






Weekend

Helgen började med ice breaker fest på skolan och sen efter fest nere på steyine som skolan hyrt. Förrutom ös regnet som bara vräkte ner och den borttappade nyckeln (don't ask) , så var det en fun night.

Annars så har Emelie Och Gab flyttat in på skolan idag eftersom det fanns rum lediga. Och ikväll har jag mest jobbat och försökt plugga lite, men somnade med huvudet i böckerna.

Imorgon tänkte jag vara på skolan tidigt så Emelie kan sno lite frukost åt mig, och ta vara på plugg tiden. Jag undrar hur länge mina sovande nätter får hålla i sig. we will pray.

So happy I have my tripood back :)




Tripood forever

Thursday

Idag vart det skola och babysitting...


Dessutom insåg vi att det fanns ett kriminellt nätverk på skolan som sysslade med försäljning av droger och lån av pengar till studenter. Genom lite insider information från en student som nästan var utslängd, Allt vi vet är att dom är asiater som styr över det hela. Vi kände oss lite som Harry Potter när vi gick från slottet med ett mysterium att disskutera, haha ! tror dock inte vi tänkt att bli så involverade.


Sen fick jag världens sötaste present från Gab. Hon hade köpt min parfym, läppglans och lip scrub till min party väska. She is just wonderful !




New Day

Igår kom jag hem klockan 6, satt på golvet och pluggade till det var dags att sova. Helt totalt slut slocknade jag på kudden och i princip kändes det knappt som jag hade pluggat...

Idag ska jag sitta barnvakt så det blir mindre med studierna idag, ska försöka hinna med och söka jobb och köpa pärm innan jag beger mig hem från skolan i eftermiddag.

På fredag är det iaf Ice breaker party på skolan, kan knappt fatta att det var ett halvår sen förra gången!

Efter våran första accounting class igår, var jag och Gab som paralyserade vi slog oss ner på bänken utanför skolan och satt som i chocktillstånd och stirrade rakt fram. Vi hade samma tankar "what was that"! svårare ämne får man leta efter och det gör inte saken bättre av att man inte hör vad läraren säger. Det slog oss även att denna terminen kommer bli värre än förra, vilket vi i våra värsta mardrömmar inte kunnat förvänta oss innan. Vi kom fram till med djupa analyser att detta är som att simma. Man gå ut i vattnet en varm sommardag, simmar ser folk, pratar. Och nu har vi simmat längre ut och börjat inse att det blir starka vågor. Man blir tröttare och tröttare, det blir svårare och svårare. Till slut kommer man till den punkten när man håller på att drunkna. Men vi kom fram till att vi får helt enkelt "hold eachother up" "take turn in breathing". Sounds like a plan. Nej dags för skola!







Fotboll



Defense is discipline - attack is speed


Alla grusträningar, onödiga övningar, tränarbyten och bara idiotiskt taktiksnack. Alla gånger man undrat varför vi just måste göra denna övningen...


Jag tror jag hittat hem, jag tror jag väntat på det här laget i hela mitt liv, tränarna är helt enkelt underbara. Och träningarna helt fantastiska. Idag gjorde vi lite olika löpningsövningar till uppvärming, sen vart det teknik/passningsövning och sen spelade vi 5 olika former av smålagsspel, Man bytte bara övning mellan varandra. Cirkulerade. Sen kom dock stegen, pinnar och lite koner fram på slutet. Men det var bara helt perfekt och så sjukt roligt. Var helt slut och konditionen måste tränas upp helt klart.



second day

Nyss hemkommen från andra dagen i skolan, och den "lilla" vägen jag vandrar varje dag blir inte lättare av skolböcker, 30 grader värme och strumpbyxor...

Idag så kom jag äntligen fram till student service efter en overklig väntetid. Väl framme fick jag svaret att denna klass går tyvärr inte att ändra eftersom alla andra är fulla till gränsen och lite till. Efter all väntetid och trubbel skolan inte löst så var bristningsgränsen nära, såg Gab göra sina lugnande yoga rörelser som sa "breath Em breath". Vilket inte var så där jätte lätt när någon bakom ett skrivbord skulle bestämma om jag skulle kunna få spela fotboll eller inte bara för att jag inte kunde få ändra schemat när alla andra fick chansen. Så jag vägrade helt enkelt resa mig upp. Efter två flaskor vatten, 3 samtal, 2 pauser och 3 på bristningsgränsen nära break downs var jag beredd att rusa upp till deans office när jag äntligen fick min vilja igenom. Klassen vart framflyttad och fotbollen räddad. Tänk vad man kan åstadkomma med lite envishet.

Annars så har denna terminen inte börjat lätt har redan fått hur mycket som helst känns det som, och det är verkligen inga lätta ämnen vi läser nu. Trots detta har jag nog aldrig varit så här fokuserad och målinriktad på väldigt länge. Har än så länge både papper, pennor och böcker hur organiserat som helst till följd av detta.

Nu ska jag plugga lite och sen blir det andra try outen ikväll. Fick mess att löpar skorna skulle med ifall plan var avstängd skulle det bli fysik på stranden. Hur konstigt kändes inte det när jag läste.

Här kommer lite bilder på huset



 

Och till Stina, NEJ det är mina smutskläder du ska bara veta hur rent rummet är du skulle inte tro dina ögon. Och ja hahaha det är min keps still loving it haha här kommer den igen just for u

 


School

Första dagen av skola avklarad, hade två lektioner och skulle även ändra om i schemat för att få ändra en lektion så jag kan fortsätta med fotbollen. Var bara det att det verkade som halva skolan fått fel i schemat. Man fick ta en kölapp som visade på 5 timmars väntetid. Efter dom 5 timmarna var dom inte ens halvvägs... nytt försök imorrn igen, frustrationen va på topp !


Annars var det bra lektioner. Men kommer inte bli ett dugg lättare än förra terminen, I ena kursen ska vi göra ett stort grupparbete, komma upp med ett helt koncept från ide till verklighet och göra en presentation för att "sälja" just våran ide. Och detta ska inte göras inför läraren utan för 3 högt uppsatta event manager där den ena hade huvudansvaret för OS. Och dom ska betygsätta oss ! scary or what!


Sen om två veckor ska ACDC ha konsert i Sydney och dagen innan ska våran kurs åka dit och få se på när konserten sätts i ordning och hur repetitionen går till. Ska bli sjukt roligt !






School

Uppe och färdig redan, första skoldagen och jag börjar bli både förväntansfull, exalterad och revansch sugen kan jag ju säga...


Ska bli kul att träffa alla igen och se vilka kurser man ska läsa, Korsar alla fingrar jag har att jag kan ändra mitt schema, så jag kan spela fotboll !

Sen så fick jag ny KAMERA av Jake, finally! Me like :)

Alex: Nej jag har inget nytt ställe, men jag skaffade till Gab och Emelie som inte fick bo på skolan.

First day of the second term


Söndag

Alldeles för dålig uppdatering, what happend liksom...

I helgen har jag jobbat och volontär arbetat, sen kom även min tripod tillbaka. Gab och Emelie. Till min stora överraskning hade Emelie med sig två stora marabou från Sverige, aldrig har det varit så gott!

Dom har flyttat in i lägenheten och vi får se hur mycket Gab kommer hata den efter hon upptäckt kackerlackorna som springer på golvet om natten...

Imorgon börjar skolan igen och sommarlovet är över, känns fortfarande overkligt.

Lisa

Nu har världens bästa Lisa fått igång sin blogg, får ni inte missa!


Bloggar om livet i Stockholm, kärlek, karriären och vardagen


www.lisakristinglamour.blogg.se





Miss u lovie !


TIMETABLE FROM HELL !

Har volontärarbetat inne på event kontoret i Sydney hela dagen, förberett inför söndagens event, cole classic i Manly. Simtävling i havet.

Efter 10 minuter från ytterdörren blev jag helt genomvåt pga av ett plötsligt ösregn, var mindre kul. och kvällen skulle inte bli bättre heller! Slog ivrigt upp datorn för att få fram mitt efterlängtade schema för nästa termin. Och alla gånger vi övertalat och försäkrat varandra om att termin ett var den värsta, att allt skulle bli lättare sen och att dom vakna nätterna skulle stanna i första terminen var som bortblåst. Och jag undrade lite svagt om vi helt enkelt var korkade eller om skolan höjt till en nivå som inte borde finnas. På dator skärmen stirrade mitt nya schema tillbaka med hotfulla ord som fick mig att nästan gnugga sönder mina ögon som vägrade tro sanningen. Efter mycket letande och läsande om instruktioner så insåg jag helt enkelt att this is it! Jag har fått ett schema from hell. Inte nog med att jag går i skolan till 7 på kvällarna utan break, inte den minsta lilla rasten är inkluderad, och eftersom all form av mat är förbjuden på lektionstid så undrar jag om detta kommer bli en början av svält... Inte nog med mina overkliga dagar, nu ska jag även infinna mig på lektion precis hela söndagen, dock så får jag sluta 5 pm på söndag istället för 7 ... yippie ? Kommer bara få lördagen ledig, Jag kan inte riktigt släppa detta schema med blicken än och stilla arbetar min hjärna på frågan om dom kanske inte kommer lägga in några läxor denna termin utan bara lektioner, men inser snart hur fruktansvärd naiv tanke detta är. Men frågan är när dom ska hinna göras! om vi får lika mycket som förra terminen så kommer ju inte natten räcka till ? !! och med mer lektioner hinner det ju bli ännu mer hem arbete! Kanske skulle ta reda på den där killens namn som sålde lite mer än redbull... det verkar behövas... Något som får en att plugga med speedad fart i en värld där sömn inte behövs.

har även fått reda på att det räcker inte att klara alla ämnena för att få gå ut skolan, det är krav på att man måste ha ett visst betygsnitt också! 

Is this hell ? ! 

Fotbollsmatcherna skulle ju spelas på söndagar med så detta betyder ju att fotbollen måste sluta för min del innan den ens har börjat! , detta går inte om jag så får sitta i skolan hela lördagen med så MÅSTE jag få ha min fotboll. Ett besök till colleget imorrn... wish me luck, I WILL NEED IT ! 





Fotboll

A little piece of heaven...


Har precis kommit hem från min första try out, Det var två tränare, en tjej som hade hand om tekniken som tydligen skulle bli lite för mycket Barcelona inspirerad. Huvudtränaren rabblade upp målen för säsongen vilket var vinst för både premier leauge laget och reservlaget utan någon lucka för synpunkter, is this heaven or what!? "we just going to win everything" thats it!

Träningen bestod av lite smålagsspel, dock stoppades spelet lite väl ofta för instruktioner... Annars var det mycket taktik, vi var kanske 20 stycken nya på tryouten som tränade tillsammans och sen på slutet körde vi med dom som vart med förrut. En sak att tillägga är att det spelar tydligen ingen roll att man åker runt halva jorden den där stegen hänger med iaf och slalom pinnarna! På slutet vart det även löpning utan boll från sida till sida med lite vila emellan. Man kan ju säga att konditionen behöver tränas upp! dom informera även om att man kunde få special konditions träning.. hm , vänta lite med det kanske då folk upplyste om att det var hitler som höll i den.

Iaf, 3 tisdagar kvar nu innan try outen är färdig och dom tar ut laget!

dessutom kan jag gå till träningen helt underbart!!

I'm never EVER going to stop playing soccer EVER again, I will so make it to the team!!




Tisdag

Igår vart det inte mycket sömn, var otroligt rastlös och uttråkad vilket resulterade i en omöjlighet att sova!

Idag var jag i mallet och inhandlade vad jag behövde till kvällens träning, dessutom lite ytterligare saker som min plånbok inte tillåter. Ibland är man hopplös!

Nu efter allt mitt lägenhet och rums letande sitter man nästan chockad efter att insett hur löjligt höga priserna är i Manly! Ett litet rum för samma pris som man skulle få en lägenhet i Sverige. Det är klart man var tvungen att bosätta sig på Australiens dyraste plats, iaf så det känns.

Kackerlackorna blir dessutom bara fler och fler ! dom springer överallt på gatan när mörkret faller, nu har man vant sig ganska bra men spindlarna som hänger från träden är ju mindre roliga när man inte har någon aning om dom har tillräckligt mycket gift för att döda än ! mindre kul.



Måndag

Måndag igen...

Idag har jag kollat på fler lägenheter igen och nu funderar jag på att gå ner till stranden, sen ska jag träffa Jake, imorgon åker han och tror fortfarande att jag ska följa med. Smart kille det där.

Annars så måste jag inhandla benskydd som inte blivit av ännu, för imorrn smäller det ! halv sju blir det fotbolls try out! Can't belive it :) Sen har jag en del saker till skolan som också måste inhandlas... hm, nu saknas bara pengarna till allt. Men det löser sig, gör det alltid.


RSS 2.0