Monday

Spenderat hela helgen i skolan så ska bli skönt med ledig fredag denna vecka, Jag tackar gud för påsken, det stämmer ju bra på alla sätt!

Fick credit på mitt accounting midterm , vilket är sjukt bra! nu kan jag få distinction i slutet om jag bara börjar förstå accounting... antar att pluggandet lönade sig ändå!

Kollat lite på flygbiljetter idag, blir nog utresa 8 onde maj som det ser ut nu. Sen blir det summer in sweden and an amazing winter... ?

har inte riktigt blivit så där super exalterad över det som alla andra, vilket jag kanske borde. Kan spara pengar, egen lägenhet i sthlm, praktik, kommer kunna på bo campus terminen efter, behöver inte jobba på sidan av studierna.. ja dom positiva sidorna kan radas upp. det är logiskt, en bra plan och det mest realistiska. Och att tillägga enda valet jag har.

Nej nu ska jag återgå till pluggandet, skriver en report om world trade center, 11 september. Presentation på torsdag och jag har knappt börjat...

Sara we need to talk!!





Thirteen years old, lipstick and boys
I never knew how lucky I was to have you
The great teenage depression our domestc civil war
And I think back you were the one to pull me through
Yeah what it comes down to is you are the one who truely understands
Wherever you go I hope that you know that I'm at your command


And I will always be your soldier
I'll be marching by your side
I'm not deserting
I'll be there for you
Oh please please believe in this oath allegiance


Oh, I will be strong for you, I will belong to you
Carry you, bleed for you
Run for miles


I will always be your soldier

Lägenhet

Vid halv tre i natt värkte ögonen jag satt och höll upp dom med händerna medan jag försökte läsa accounting. Hade knaprat i mig det mesta som innehöll energi men tror jag träffat en vägg. För många nätter utan sömn hade till slut kommit i fatt mig och det var som att kroppen inte ens fattade att det var redbull ja drack. Efter att nästan ramlat omkull sittandes insåg jag att det enda möjliga var att ta en snabb powernap på 10 minuter...

Dessa tio minuter sovandes på golvet utökade till klockan 8 på morgonen. Där missade jag mina sista timmar av accounting och mitt midterm gick inget vidare. Nu är det bara att vänta på resultatet. Som att vänta på en dom, döden eller inte.

Har även fått en lägenhet på Grevgatan i Stockholm, en trea på två våningar ser jätte fin ut. Så det blir bra till min industry training.


Fantastiska sällskapsytor


Det är verkligen en ond cirkel man hinner inte ens andas efter ett midterm förren något annat måste börja pluggas. Ikväll ska jag jobba iaf! vilket behövs .. Hyran på torsdag kryper närmare så får hoppas det bli en lång kväll.


Sömnbrist

Kom hem sov i 4 timmar och förlorade där med 4 timmars plugg tid!! I DON'T HAVE TIME FOR SLEEPING.

Talia kom in i rummet och undrade vad jag gjorde , jag som fortfarande var helt död och utslagen svarade att jag skulle göra mig iordning för skolan. Hon tittade mycket konstigt på mig och upprepade flera gånger innan jag puttade ut henne ur rummet "are you really going to school Emelie?" Insåg att Talia redan var påklädd och redo, därför måste klockan vara mycke och jag vara sen. Slängde mig efter min mobil och insåg att klockan stod på 17.30. Undrade vad det var för fel på klockan innan jag efter något som var alldeles för lång tid insåg att det var eftermiddag... Sömnbrist?

Har köpt red bull shots, visste inte att såna fanns förrut. Extra starka med bara själva energin i. Jag kan säga en sak helt klart my new best friend. Bästa någonsin.

Fick tillbaka vårat proposal på The sydney tour idag i EVT. Fick Distinction!!! SÅ GRYMT BRA, I'm so awesome, tvungen att ge mig själv lite cred. Mid term i accounting på lördag och Distinction känns fruktansvärt far away, i pluggandets tecken skulle jag ligga på ett fail nu så bara att sätta igång och läsa. It's going to be a long night.

I will finnish with a quote from Gab

"I used to wake up somedays and wish I'd stayed asleep 'cause I went to bed on top of the world, today the world's on top of me"


After all, your my wonderwall  





Ändrade planer

Alla dagar av spontana huvudstupa dykningar in det okända. Drömmar som svävat ovanför huvudet och varken lyssnat på logiska förklaringar eller vettiga anlyser om verkligheten. Alla råd som vinkats bort i envishetens tecken av mina egna höga uppsatta mål om något helt annat. Och slutligen alla tappra försök till planering som hopplöst försökt mig att inse omöjligheten i mina beslut. Did I listen ? NO ! Stort cred ska ni ha för era kraftansträngningar dock... mission impossible, jag tror det syftar på mig ibland.

Så nu står jag här ett halvår senare med en bristande planering, eller ingen planering alls.

Insåg igår att jag inte har råd att åka till sverige på lovet om jag ska ha praktik i Sydney. Så jag ställde in resan... Sen insåg jag att jag inte har råd att ha praktik i Australien alls om jag ska ha råd att fortsätta plugga nästa termin efter praktilken. Ibland tvingas även jag till planering.

Efter att ha rådfrågat ungefär hälften av alla människor som någonsin satt sin fot i mitt liv. Så kan jag lugnt konstatera att alla säger samma sak. "U have no choice" du måste göra praktiken i Sverige...

Och jag antar att jag slutligen blivit tvingad att faktiskt lyssna på andra i detta beslutet. Då även jag måste inse att det inte finns någon annan utväg.

9 månaders praktik i Sverige, på Tisdag har jag möte och ska då berätta vart jag vill vara. Efter det, no way back.

Så nu ska jag bara fundera ut om jag faktiskt kommer bli hemlös om en vecka or vad jag ska göra...

Sweden here I come. Tycker nästan man kan ta på hur deprimerande orden är aven fast det bara är bokstäver.





Stockholm i mitt hjärta ???
låt mig besjunga dig nu,
åldrad i ungdomlig grönska,
öarnas stad, det är du!
Av städer jag känner i världen
är du den stad som fått allt ?????!!
Genom Mälarens kärlek till havet
en blandning av sött och salt.



Hyra

Öppnade mitt bankkonto idag och insåg att pengarna var slut... Hur nästa veckas hyra ska kunna betalas är en gåta utan svar. Jag tar tillbaka min önskan om höst, behöver värmen om jag ska sova på stranden.


Min resa till Sverige i Maj blev just avbokad


I have a dream, a fantasy
To help me through reality
And my destination makes it worth the while
Pushing through the darkness still another mile





Höst

Är det typiskt svenskt att alltid klaga på vädret ? I såna fall tänker jag ta mig friheten att vara så där typisk svensk för en stund...

VÄRMEN DÖDAR MIG!! K I L L I N G ME !

Det är så sjukt varmt här just nu och den där 45 minuters promenaden till och från skolan gör inte saken bättre. Att jag sedan har något som bara måste likna världens längsta backe (ingen överdrift) är ju inte ett plus i kanten direkt. Jag saknar den där underbara våren med tunn vårjacka och ballerina skor. Eller en super mysig höst när man drar på sig tjocka leggins en stickad tröja och prasslar i färgglada löv på vägen innan man går in på något mysigt café och dricker varmt te. Fast sen i slutändan är det ju aldrig så den svenska hösten ser ut längre, istället brukar den likna ett evigt springande mot bussen i ösregn, ett frånvarande paraply och en väska i en desperat placering över huvudet som knappt täcker luggen. Men ändå, jag är så trött på att känna svetten rinna innanför strumpbyxorna som är ett skoltvång utan logik.

Jag antar att sitter man i Australien i över 30 grader värme så ska man inte ha rätt att klaga. men nu gjorde jag det ialla fall.





Svensk Höst ?





Reality ...

Plugg

Dålig uppdatering... I know.

Har haft så sjukt mycket att göra, Har precis insett att om inte dygnet utökar sina 24 timmar så kommer det bli svårt minst sagt! 6 weeks to go...

Sitter och pluggar Business och accounting, känns som mission impossible bara att stirra på accounting boken. Midterm på lördag and I'm dying!

Har inte så mycket mer att skriva, är mest pluggande och jobb hela tiden som gäller just nu, Och min enda tröst är att jag faktiskt får sova om 6 veckor... det sägs ju att det ska bli lättare om man ser det positiva.

Om jag stannar upp för att andas eller tänka kommer jag drunkna så bara att keep going.


försovning

Försovning finns det något värre...


Efter att ha suttit uppe till klockan fyra två dagar i rad nu så vägrade kroppen att vakna i morse. Hade varken hört alarmet eller signalen, så när jag vaknade med ett ryck klockan åtta hade jag lite panik. Missade hela första lektionen så jag får gå på Emelies imorgon istället...

Hade assignment due klockan 10 så jag tackar min lyckliga stjärna att jag trots allt vaknade ändå! arbetet är inlämnat och nu är det bara att vänta i en vecka tills betyget kommer. Distinction, distinction...

Det sägs ju att en tanke tänkt i trygghet upprepade gånger har en tendens att bli verklighet...

Distinction, Distinction...

Nej nu ska jag börja plugga accounting för mid term nästa vecka, I will need a lucky star for that one.

Week 6

Kom precis hem från skolan och den kokande värmen utanför.

Tror att jag och Gab lever som i våran egena lilla bubbla på lektionerna nu förtiden. Vi hör knappt ett ord vad läraren säger och sitter nedgrävda i våran anteckningsbok där vi för samtal till varandra under hela lektioner... Dags för skärpning!

Fick precis reda på att vi har ett grupparbete som vi missat skulle vara inne på måndag! en vecka alltså... bara att sätta igång. Panic.

Då är vi officiellt inne på week 6 , och bara 6 veckor kvar tills terminen är slut, Sweden here I come...



Made a mark inside my heart


Ooh... we shake our heads it makes no sense
And we mourn the loss of innocence
And silently we search for words to say


I hope somebody has your hand
And I pray you're somewhere safe
It's hard for me to understand
This crazy world today


I'm not the only one
Who knows you're gone
Ooh... today when I walked out my door
I won't be the girl I was before
You made a mark inside my heart
How could I be
I'm thinking about you




Vinst

Winning must be the best feeling in the world. Punkt på den.

Vi vann matchen med 4 -1, Var så arg på mig själv efter förra matchen att jag var så fruktansvärt inställd på att vinna idag. Spelade på alla positioner utom i försvaret, Började som yttermittfältare, flyttades in som släpande mittforward i v- form, För att sedan flyttas in som innermittfältare och sluta på andra kanten som ytter. Såg helt klart hela planen och gjorde ingen dålig insats på någon av positionerna. Kunde gjort saker bättre off corse but we won and I'm Happy Em again! dessutom nummer 9 på ryggen again, what else can you ask for...

Har fått sjukt mycket nya krafter och inhandlat Guarana enery drink. Det oundvikliga inträffade och jag insåg att om mina Distinction ska omfamna mig behöver jag natt plugg och energy drinks. men vill inte go back till term 1 så jag bytte redbull mot något nytt.

Känner mig som en ny människa och nu ska jag sätta igång att jobba på min Sydney tour proposal.

Tänk vad en vinst kan göra!

Number one is everything





Just swam through a wave and reach the otherside, all swimming again


Sunday

Studierna går inte någonstans enligt planerna...

Sitter och försöker jobba på mitt arbete som ska vara inne nästa vecka, vilket inte går alls just nu. Har alldeles för mycket annat att tänka på!

Sen har jag match idag, solen skiner och matchen spelas redan klockan 5 så det kommer bli varmt, varmt. Måndag imorgon och week 6, vilket betyder att halva terminen är över... only 6 weeks to go!! SLOW DOWN !

Pratar alldeles för mycket i telefon, tiden räcker inte till! kanske dags att slänga telefonen och radera skype ...


Underbara fredag ?

Finally friday ! ??

Sitter i skolan och forsoker plugga pa ett av mina arbeten, har precis fatt annu ett som lagts pa den redan overfyllda "att gora listan". Och detta var sa stort att jag inte hunnit smalta det an. Im dying!

Igar jobbade jag pa awards night i australian technology park, serverade canapes, drinkar och ansvarade for deserts stand. det ar sa fruktanvart utmattande bade fysiskt och psykiskt att servera pa dessa event. Var totalt utpumpad nar jag kom hem vid halv tolv, var meningen att jag skulle plugga men hamnade i telefon och slockande sedan i sangen. Idag har jag skola till 6 och sen blir det till att jobba i resturangen. Imorgon far det bli tidig morgon sa jag hinner plugga nagot innan det ar dags att jobba igen. Stress, stress...

Har ingen san dar underbar fredags kansla langre. Vill inte ha fredagar, detta betyder att det nastan ar ny vecka och ett steg narmare the end av allt som ska lamnas in! Minns dom underbara dagarna nar fredagar var seventh heaven, helgen var nara och alla roliga planer skulle forverkligas. Eller bara mysa framfor tvn med en skal godis och lillasyster. Och veta att man var total ledig dagen efter.

I want my fridays back!


Wine Lounge

Jag ser framfor mig alla high class event jag gatt pa, jag ser mitt falska leende och en kansla av att vilja spy for att jag hatar det sa mycket...

Igar var jag pa the lounge till NSW wine week i Surry Hills, Jag bjod med Gab och halva kvallen gick vi runt och matchade canapes med vin och minglade med folk. Den andra halvan jobbade vi med gastlistan och giftbags. Det mest chokerande var att jag faktiskt gillade det, nej det ar fel ord... jag alskade det!! Har alltid trott att jag vill jobba med stora sporting events nu ar jag inte sa saker langre. Det var varken falskt leende eller nagon kansla av att vilja darifran sa tidigt som mojligt. Dessutom borjar jag kanna skillnaden pa olika viner och det ar riktigt intressant att matcha med mat, skulle vilja ta nagon vinkurs. Okej S I know... who am I! haha

Sen sa vart vi fotograferade for tidningen, dom tog vara namn sa ska kolla idag om vi ar med, Gab var i extas efter den handelsen :)

Pratade med dom som hade eventet om att soka jobb och industry training. det ar inte ens latt att fa volunteer arbete langre. Dom far in over 200 ansokningar for det lagsta jobbet man kan ha. Sa det ar ju tur att jag inte kommer vara en av dom som inte far jobb.


Dream the impossible dream, Fight the unbeatable foe, Strive with your last once of courage to reach the unreachble star


Bilder kommer...


Jag har aldrig slutat tro

Jag har aldrig slutat tro
Att efter varje natt väntar gryningen
Fast jag inte kan förstå
Så finns det tid för skratt när jag börjar om igen

Känner doften från en stilla ocean
Plötsligt står jag i en levande orkan





Det är dags att ge sig av
För stunder som har flytt kommer aldrig mer
Reser ut på öppet hav
Där allting blir som nytt
I den framtid som du ger




Utan saknad lämnar jag min trygga hamn
Fri men ändå bunden till en öppen famn




Jag är fångad av en stormvind
Fast för dig
Ingenting kan hindra mig
När det blåser i mitt hjärta
Fångad av en stormvind
Natt och dag
Här finns bara du och jag
Och det ljus som himlen lämnat kvar





Weekend

Jobbade på cocktail tillställning på Sydney library idag, det fyllde 100 år och governören höll tal. Det var riktigt formal och media bevakat. Vi stod uppställda vid entren på rad med trays fulla med champange. Kvällen började med att jag tappade två glas i golvet, toppen ! ... Har aldrig haft så här ont i armen i hela mitt liv efter alla brickor med champange och fingerfoods. Fick inte röra oss ur fläcken under dom första två timmarna, endast när det var dags att hämta ny champange. Rak i ryggen och ett bestående leende som skulle hålla i sig i flera timmar, orkar knappt röra munnen längre. Fötterna är svullna och dessutom ska jag jobba på nytt event på torsdag. Döden är nära. Så fort man lutade lite på sig för att lasta av ena benet fick man en mördar blick riktad mot sig.

Imorgon blir det cocktail lounge och klänningen jag fick av Melissa blir perfect!

Annars så hinner jag inte med pluggandet just nu och jag måste verkligen köpa redbull imorrn, No way back !

Matchen i söndags gick åt helvete det enda bra jag gjorde den matchen var vårat mål. Spelade med en spelartyp jag hatar på innermittfältet och jag vet inte om hon helt enkelt inte kunde röra på sig... ? Blev dock ingen direkt uppvärmning för min del eftersom jag och två andra spelare stod och bråkade om nummer nio. Och försökte övertala varandra om varför just vi skulle få den tröjan. Det hela spårade till slut ur och den ena tjejen gav upp, tog med sig nummer åtta och gick lite surt därifrån. Kvar stod vi och blev mer och mer arga på varandra för varje sekund som gick. Slutade med att tränaren och laget slutade uppvärmningen och gav sig in i disskusionen. den dummaste kommenatren jag fick var nog "Em it's just a number". Yeah right!

Till slut gick tränaren in och sa att vi helt enkelt fick slåss om saken. Sagt och gjort... Han kastade upp tröjan i luften Och den som ensam höll i tröjan skulle få ha den på matchen. För att göra en lång historia kort så efter ett antal rivsår, avslitet hår och en tröja som inte längre var så hel. Var saken avgjord. Guess who won! ...

Sen att vi aldrig spelade med tröjorna utan med västar utan nummer hör ju inte riktigt hit. Gör ju inte saken bättre att det blir tröjutdelning igen inför nästa match...




Brunch

Igår vart det då plugg i biblioteket och en alldeles för lång brunch. Finns det något bättre än brunch ? Me love!

Sen jobbade jag på kvällen, hängde på stranden med the tripod och åt indisk mat.

Idag blir det match igen!! är sjukt laddad, blir upphämtad på wharfet halv 3 sen börjar matchen fyra. Har ingen koll vilka vi spelar mot but who cares! inte som ja skulle veta vilka det är ändå, fram tills dess blir det till att plugga. Försöker rita en logo till min sydney tour men jag är ju sämst i världen på att rita, får försöka hitta nåt datorprogram man kan jobba med kanske.

Försökte ringa lillasyster , but no answer! Sara we need to talk!!

Brunch in Manly






Stress

Sitter i Manly library och ska precis börja plugga, det värsta är att jag har så svårt att fokusera på en uppgift när jag blir så stressad av alla andra som ja har att göra, så allt förvandlas till en stor klump av stress.

Igår var jag i skolan precis hela dagen, skulle ha pluggat mellan lektionerna men ja var så fruktansvärt trött att kroppen inte orkade tänka helt enkelt. Och jag har absolut ingen aning om vad vi gick igenom i accounting, hängde inte med någonstans. Inget vatten i hela världen fick min hjärna att tänka klarare. Rebull next ?

Då var week 4 över och nästa vecka blir femte. Går så snabbt vi kan inte förstå det själva ens. Förra året i week 5 var min och Gabs week from hell. Tror vi sov högst 5 timmar på hela veckan. Hade reports, essays, prov och grupparbeten tills vi nästan dog på kuppen. Så jag ska väl ta emot w. 5 med ett leende på läpparna...

Ska in till Sydney och jobba på the governors cocktail function i biblioteket på Måndag. Mitt nya jobb med en hospitality group i Sydney, Även fått ett event på Torsdag att jobba på. Sen har jag blivit erbjuden att volunteer arbeta på Fairfax media, ett event företag i Sydney en gång i veckan. Ett erbjudande jag inte kan säga nej till efter att ha rådfrågat min event lärare. Funderade på att tacka nej för tiden räcker liksom inte. Men nu blir det till att gilla läget. På tisdag blev jag bjuden på VIP lounge på ett winery i Sydney av just Fairfax media. Med massa journalister och människor från the event business, jätte möjlighet att networka och träffa folk som är bra att känna. Så ännu en sak jag inte kan säga nej till...

Men jag ska absolut inte klaga för detta är positiva saker som händer, great opportunities!

Min Mock intervju blev av igår och det kändes riktigt bra, så den klarade jag helt klart. Vi får feedback och betyg om 2 veckor.

Nej nu ska jag sätta igång med pluggandet, sen blir det fika med the tripod och jobb ikväll.

still swimming, still smiling, Men jag kan känna vågorna närma sig...



Gab, lunch at the CYC.




Gift from Cali

Fick födelsedags present av världens bästa Melissa igår, all the way from California. thank you so much !!!


Fick en chock när jag öppnade paketet och möttes av något som kändes som en halv kläd affär, chock av lycka krävs att tillägga. Fick tre klänningar, underkläder från Victoria Secrets, Pyjamas, två jeans leggins, två tröjor och ett par skor som jag blev totalt förälskad i! Inte nog med det högst upp i paketet låg en liten påse med baby J s hårlockar i , vilket kan låta hur konstigt som helst. Men bara att se dom igen var tears, tears. Kunde nästan känna hans lena babyhud och underbara leende som fick hela världen att lysa upp. One day I will go back...



I never went to US to find new friends or get a second family, I never expected to fall in love with three kids or singing jewish songs around a menorah. I was never looking for that when I left Sweden 2 and a half year ago to see another part of the world.


It's amazing what you can find when you're looking for something else


Fick världens bästa kort också så jag avslutar detta inlägg med Melissas underbara ord som jag kommer ha med mig always.


It's a path of unknown that ultimately will leading you to your dream







School 7 - 9

Idag har jag vart i skolan från klockan 7 till 9 på kvällen, lektioner nästan non stop hela dagen...

Kom precis hem, i slutet av dagen kom det 4 gamla elever tillbaka till skolan och pratade om vad dom gjorde idag och hur dom nått det jobbet dom hade. Riktigt intressant, efferråt fick vi gå runt och "networka" och prata med dom. Intressant att höra att i alla deras klasser från olika årgångar så var det inte många som lyckats, en del hade inte ens något jobb nu. Men enligt dom berodde det på att folk inte förstod vad det innebär att jobba för att komma någon vart, hur mycket kraft och vilja man måste lägga ner på vägen till sitt mål. Sen berättade dom om hur många som hoppat av deras klass på vägen, att det i slutet inte var många alls som gick igenom hela utbildningen. Men om man verkligen är beredd att kämpa för det, så har man precis alla möjligheter i världen från skolan man går på. So I guees it's just keep holding on.

Sen berättade dom hur svårt det är att få betald industry training i ett event företag, att dom flesta fick nöja sig med banguet attendant eftersom konkurensen är så hård...

IFK!!!!!!!!!!

Tisdag och kvällen kommer bestå av plugg, kanske en lite jogging runda om jag har tid...

Kom hem och skulle gå in på Emelies blogg och kolla bilderna på oss som hon lagt upp, och vad händer. Efter att läst några rader inser jag att hon förknippat mig med att hålla på IFK!!!!!!! IFK SOM I GÖTEBORG! Jag har slutat stirrat in i skrämen nu med förhoppning om att jag ser suddigt och bokstäverna av sig självt ska skrivas om. Detta går inte ihop

Emelie Emelie , the world is falling apart!!

www.emdownunder.blogg.se 



B - day !

Så var ännu en födelsedag över.

 Tillbringade den dagen på fotbollsplan, spelade första träningsmatchen. Vi spelade 3-4-3, med forward som en v-form. Blev satt på yttermittfältet och inledde matchen med två assist. Blev uttagen i laget och vi hade registrering och pizza efterråt. Känns hur bra som helst. Även om övriga delen av matchen inte gick så där överdrivet bra. Vi vann iaf med 4-1, Vinst måste vara det närmsta man kan komma en drog. Och jag har så fallit tillbaka i mitt beroende. Träning på onsdag nu sen ny match i helgen ! can't wait!!

Idag fick jag födelsedags present av Gab och Emelie, ett halsband med tre små hjärtan just like us haha .

Tripod forever




And Happy B day to Smajlo and belated b day to Gabbi!! see u in May !





RSS 2.0