Helg

Igår var första lediga helgen på jag vet inte hur länge, hur underbart som helst !

Idag har jag jobbat men var så några gäster så det vart bara 2 timmar. Imorgon bär det av till mallet då jag måste inhandla benskydd till fotbollen på tisdag, finally!

Dessutom en vecka kvar till skolan drar igång och back to reality.

Why do all good things come to an end?

Guld videon

Där låg den mitt framför ögonen på mig, Guldvdeon insvept i två tidningar från ett gyllene datum. Nu hade den hittat sin väg till Australien 3 månader för sent. Men vad gjorde det när jag stirrade in i ett klubbmärke av guld.

Jag hade aldrig funderat över det, inte ens märkt det själv. Inte förren jag fick frågan varför jag inte säger hemma om Sverige, jag faktiskt uppmärksammade detta faktum. Och om sanningen ska fram vet jag inte när jag slutade att se mitt hemland som faktiskt hemma. Jag vet bara en sak hur många platser jag en åkte till, hur många upplevelser som byggdes upp inom mig och hur många nya ställen jag lärde mig att leva på så slutade jag aldrig kalla råsunda för hemma.

Att se en guldmatch 3 månader senare är en plågsam historia för varje inbiten AIKare som väntat i elva år. Och samtidigt det bästa ögonblick som dina ögon någonsin skådat. För några sekunder var jag där, för några ögonblick stod jag där på Ullevi och kände nervositeten bita När dom andra hade guldet i sina händer. För en kort stund stod jag där mitt bland alla andra och skrek av glädje när Tjernström slog in bollen. Världen tynade bort Och jag var helt enkelt där med vartenda svart gult hjärtslag som dunkat mot mitt bröst. Sen är allt borta...

Jag vet inte hur det gick till, hur jag lyckades missa AIKs SM guld. Efter att varje år trott på exakt samma sak, efter alla hånskratten och slagorden, dom där minusgraderna och det enda hoppet du förgäves in i det sista försökt klamra dig fast vid. Efter att bokat om flygbiljetten till Sverige för ett år sedan för att vi eventuellt kunde ta guld så kommer det enda året jag inte kunnat vara där. Enda året. Det är som någon smärtsam ironi som ligger där och biter tag i mig.

Och samtidigt kunna stänga ögonen och faktiskt vara där, kunna glömma alla avstånd, alla flygminuter och hav som står emellan oss, kunna förtränga tidszoner och språk och på en sekunds ögonblick stå i minusgrader och se SM bucklan lyftas av samma spelares nummer som sitter tryckt bak på min allra första match tröja inköpt för länge sedan. Kunna andas in luften och känna gräset mot fingrarna. Om inte det är kärlek så är nog inte världen tillåten att existera längre.

Det spelar ingen roll vart livet för mig, vilka drömmar jag kommer uppnå eller vart jag kommer bo. Ett andetag och jag är hemma igen.




Lägenhet

Idag blev jag faktiskt ledig, vilket inte var helt fel då jag hade en del grejer att göra.

Emelie och Gab har fått reda på att skolan inte har plats för dom att bo där, så nu har vi en vecka på oss att fixa lägenhet. Var och tittade på en idag men tror inte det är något dom kommer gilla. Längtar mer än aldrig till i Maj då jag själv kan gå och titta på lägenheter!

Ikväll blir det resturang besök.


Australia day

Var ute och power walkade, eller var väl kanske att ta i. Den första metern gick bra sen slogs tempot av för varje steg jag tog. till slut var det något som liknade slowmotion innan jag halv liggande sträckte mig efter dörrhandtaget. Låg livlös på köksgolvet i minst en halvtimme. Och tankarna om att gå ner till stranden slogs bort!

Är det bara Sverige som inte riktigt firar nationaldagen eller vad ? Här är det bbq, fest, event, flaggor och ansiktsmålning precis överralt och inte förglömma alla som klätt ut sig. Inte för att det är lika överdrivet som 4 th July i USA, men vad går att gemföra med det egentligen...

Själv ska jag sitt barnvakt ikväll, får se hur sent det blir om jag kanske går hem till Jake efter. Dom skulle ha något Australia bbq thing ute vid poolen. lät inte helt fel.

Dessutom fråga Jake om jag ville flytta med honom till England, thats just great!


2 veckor

45 grader varmt var det igår, 45 grader!! inte undra på att tom med vinden kändes som när man öppnar en varm ugn.

Till min förvåning vaknade vi upp idag och möttes av svalka, det var blött på vägarna vilket tydde på en regning natt och luften var fuktig, sval och alldeles underbar! Så vi tog en sväng till mallet och inhandlade lite viktga saker. Vilket inkluderade nya hospitality pants eftersom mina gamla fått stora fläckar som vägrade gå bort!

Idag börjar skolan om exakt 2 veckor! Denna sommaren har gått läskigt snabbt, men har helt klart vart en av dom bästa! Jake åker om en vecka, men det vart inte tillbaka till Guld kusten utan han ska flytta till England i några månader. Inte alls avundsjuk!

Fotboll om en vecka och man kan undra vart man kan köpa benskydd, hittar detta absolut ingenstans!

Well vad mer kan man säga, Sommarlovet och allt som följde med detta är snart över och livet återgår till vardag och pluggande, med andra ord back to reality!


Summer days driftin' away, to uh-oh those summer nights








Luft

Skulle ut och power walka imorse, såg att solen inte lyste och jag tänkte glatt att detta måste betyda att det är svalare idag. Jo visst, inte direkt...

Första andetagen utanför dörren var jag helt säker på att Australien måste förflyttats närmare solen. Jag kunde inte andas. Luften var så kvav att jag aldrig varit med om något liknande! Jag fick ingen luft helt enkelt, det var bara att slänga sig in igen och skippa den promenaden.

Sen var det dock dags att gå till jobbet, skulle prov jobba på ett nytt ställe idag och efter ett tag vande jag mig vid öken luften, eller om den helt enkelt försvann. Jobbet gick bra, ska ringa nästa vecka för att se hur mycket tider jag kan få där. Har dock en känsla av att lönen inte är den bästa!

Cocktail Party

Efter en rik cocktail kväll i en alldeles för obekväm channel klänning var luften nära att ta slut och mitt eget rum ett måste! Visste ni förresten att det är minst lika viktigt om inte viktigare att belysa det faktumet att champange förknippas med sparkling wine allt för ofta. Och detta är ju ett världs problem som borde ha minst lika mycket uppmärksamhet som jordbävningsoffren på Haiti fått. Det är ju näst intill en skandal

Och att folk klagar så över fattigdom, och alla dessa pengar som ska skänkas. Jag menar uppenbarligen så lönar det ju denna fattiga skara när dom rika använder sina pengar och inhandlar saker från deras industrier. Varje gång dom bygger en ny tennis bana på tomten så är det ju någon fattig som har fått ett jobb i något bygg företag. Men den vinklingen får vi ju aldrig se från allmänheten och detta är ju lite av en skandal. Eller vad säger du Emelie ? ...

ja vad säger man, vi håller väl självklart med i detta synsätt att se på världen på ? ...

KILL ME!

Efter att spenderat en kväll som någons rika dotter så kände jag för att lägga mig ner och bara spy in i deras lilla bubbla, som uppenbarligen är hela världen.

Tydligen ska jag nu också på internship i Boston inom något stort business company som sysslade med aktier... Ja för det är ju precis det jag vill syssla med i mitt liv! My big dream.

Nu har jag dock återgått till mitt eget näst intill obetydliga bank konto, så dags att gå ner på stan och luncha lite med Jake och Marl. I mina egna alldeles utmärkt billiga jeansshorts! Sen är det work time tonight.





Torsdag

Var inne i Sydney redan halv 9 imorse för introduktion till nya jobbet. Sedan träffade vi Jakes syster inne i stan. Hon fyller år idag, så ikväll skulle det bli nåt hemma hos dom.

Fram till dess tänker jag ligga på balkongen och sola, sen imorrn är det jobb igen fram till Tisdag.

Sara har du hittat boken ?? !

Vågor !

Var nyss nere på stranden, och det första som möter oss är gigantiska vågor. Aldrig sett något liknande förrut. Överallt stod folk och filmade och bortsett från alla överlyckliga surfare så var det ganska så tomt i vattnet. Folk hade till och med övergivit den annars så överfulla stranden. Inte för att jag vart orolig mest lite fundersamt men det slog strax om när jag såg uttrycket i dom andras ansikten. När inte ens australiensare vill närma sig stranden så kanske det är dags att tänka om.

Jake tyckte det var bäst att hålla sig borta så vi åkte tillbaka till huset. Som tur var bor han högt upp, haha !

Jag skulle lätt kunna döda för en marabou nu!

Och Sara kan du leta fram fotoboken jag fick från USA! den ligger i jätte kartongen i min skrubb och skicka den till mig. Ska ha den på au pair möte i februari!

summer

Summer in Manly, sometimes life it's just wonderful!

Went to bed straight after work yesterday, about 12 am. I was so tired, I think I almost died on my pillow. It must have been since my early morning yesterday...


Today I woke up at 1 pm and I might have to change my sleeping habit before school starts, it sucks! Went for a power walk and now we are off to the beach! No sugar in my body so far. Maybe is good to be poor sometimes, can't afford the candy thats for sure haha!  

Anyway, the sun i waiting!

Ops

Ops I did it again...

I think I lost my key! thats just great, can I ever just keep track on some of my things for a change! but it HAS to be in the house since I had it when I got back last night... sigh!

And for everybodys surprise my room is clean, I been holding this room cleaner since I moved here 1 month ago then I did in my whole life. Sure my clothes are all squeezed in a mess on a shelf. But still my floor is all clean and u can see the whole carpet. Melissa I'm sure u would think it's disgusting but it's so good to be me haha ! :) Thats leave me with a bigger problem, were the hell is my key if it can't be hidden under piles of things on the floor.

Other from that someone woke me up at 7 o clock this morning, yes 7 AM !! I thought I was going to die... But since I also thought that I could go back to sleep in an hour I forced myself all the way to the computer. Back to sleep in one hour, yeah right! 7 hours later... Still talking to Alex and the morning was already long gone. Jake was checking me like I was insane or something, and after 7 hours he would not really take the word wait a sec when he was telling me they were heading to the beach and I better turn it off if I wanted to come.


Unfortunately I was in a middle of a competition and could not move. So Jake just left without me, he is so impatient that guy!

So now I'm still sitting here, went for a powerwalk or a slowly sun walk that was suppose to be a powerwalk, anyway my sugar addiction is the hardest thing ever to deal with right now, I promised myself to stop today! and so far no sugar. Well I better not celebrate yet the day is far from over.

Even had my so dearly missed olive spread and avocado sandwich yeaterday, god I missed sandwiches!

Other from that my nail is back!! my disgusting toe nail is all nice! for the first time since I was 9 and played soccer for the first time I have a white nice and clean toe nail. I have no idea how it happend! I always got a new rotten blue one when the last one is falling off. And now hey are all painted red and nicely. No one can ever complain about my toes again, and I so not missing it haha ! I dont really think Melissa belives it thou, chocked ? haha

Working tonight and I need to look for one more job, again! starting tomorrow.

And to finnish this up...

When pigs can fly, I let you know!










In the sun

Kom precis tillbaka från stranden, men någon färg får man ju inte efter den där starka solkrämen som man måste ha för att inte bli ill röd på hela kroppen... suck!

Jag förstår inte folk som kan ligga och sola i timmar, inte pga av solen utan hur dom står ut! Jag menar man ligger ju bara där och har hur tråkigt som helst. Jag blir så fruktansvärt rastlös, Stod ut tio minuter av endast liggande på handduken. Sedan tog jag upp boken jag hade med mig, musiken i öronen och klarade 30 minuter sammanlagt innan kroppen började skrika efter aktivitet. Jake, Marlow och Amy låg som helt förstelnade nerbäddade i sanden och verkade inte röra ett finger. Dom var inte ett dugg besvärade av denna rastlöshet och hörde knappt på mina klagande ord. Till slut tog jag en power walk längst med stranden innan jag kom tillbaka, fast besluten tvingade upp dom andra till lite volleyboll spelande... eller mer kastande. Iaf någon rörelse. Sedan klarade jag dock 10 minuter till. Hurra !

Igår efter jobbet vart jag sjukt sugen på glass. Jag kom dock inte på detta förren klockan stod på fem i tolv och coles stänger prick tolv så det vart ju lite panic! Jake fick gasa ner på stan och vi hann precs innan dörrarna slog igen. Att vi sedan lyckades få tag på en fett snål choklad vattnig röra måste hört till årets största besvikelser!

Nu ska jag snart sitta lite barnvakt sen blir det nattbad i poolen Kan vi stanna i detta summer break forever and ever ? !


sol

Solen skiner, himlen är blå...

Idag ska vi helt klart ner till Manly beach, inga undantag! Jag ska sola och få lite färg, punkt på den ! Sen blir det jobb ikväll igen och imorgon är jag hel ledig, hurra!

Vet inte hur varmt det är ute än, men förhoppningsvis under 40 grader!

Vad mer kan jag säga, Life is great :)

Soccer

Var uppe vid skolan idag och fick underskrift på csn lånet, på vägen ut hitta jag en lapp där dom annonserade efter fotbollsspelare till ett lag i Manly. Ringde upp coachen så nu ska jag komma på try out den andra februari. Fotboll om 2 veckor känns hur bra som helst. Kanske dock dags att träna upp konditionen igen.

Sen så är det bara att försöka sova så mycket som möjligt nu innan skolan börjar. Om jag ska hinna med både fotboll, jobb och bra betyg så är det bra att ha lite sömn lagrat...


Friday

Har legat halvvaken hela natten och funderat ut vad jag hade kunnat gjort annorlunda för att fått andra betyg... Jag börjar officiellt bli knäpp.

Dessutom kan jag knappt lyfta armen, den värker så sjukt mycket efter gårdagens tennis slag. Det måste vara träningsvärk på hög nivå.

Idag är dessutom ledigheten över och jobbet börjar igen, men jag ska inte klaga för pengarna behövs kan jag säga! Hade ju vart lite trevligare om den där solen kunde komma fram så man kunde bli lite brun innan skolan börjar!

Final exams

Dålig uppdatering, I know...

Har inte vart hemma så mycket, Har mest hängt hos Jake. Var även inne i Sydney en sväng hälsade på Salina i sin uppenbarligen inköpta trea. Som mer liknade ett hotel med både bastu, utomhus pool, bubbel pool, gym och bibliotek. Receptionist som jobbade 24 timmar om dygnet om det kändes som jag åkt på semester... Hon flyttar dock ut därififrån om 2 veckor då hon ska hyra lägenhet med sin pojkvän mitt inne i Sydney. Men ska fortfarande behålla denna och hyra ut den. Om bara min skola hade legat lite närmare hade jag lätt hyrt rum där. Paradise. Kanske till i Maj då om jag stannar i Sydney. Hur kommer det sig att alla människor jag träffar är så sjukt rika, är det bara jag som inte har ett fullt credit kort och faktiskt vet vad jobb är... GAH!

Sen så kan jag inte hålla mig längre jag är så SJUKT ARG!!! har inte vetat vart jag ska ta vägen dom senaste timmarna! Och jag kan egentligen inte ens förstå varför jag är arg... Allt börjar och slutar med mina final exams result.

Efter att lite ilsket för tredje gången idag fortfarande inte fått några resultat som skulle kommit upp för två dagar sen. Så kan jag helt klart konstatera att min nervositet för att inte klara data examen har en god anledning. Efter lite små irreterat lämnat över datorn till Jake så tog det nog exakt en minut innan jag hör "hey Em they are right here". En minut tog det för honom vad jag har försökt få fram i 2 dagar utan resultat...

Om jag fick en nervös klump i magen, halv sprang lite desperat fram till datorn. jake flög undan i stolen utan att jag knapt märkte det i min framfart. Det första jag ser är dataexamet som lyser tillbaka på mig... pass... PASS! det tar några sekunder och evighets minuter innan jag slutat stirra och kan konstatera att jag klarade kursen! vilket inte bara betyder att jag slipper göra om den utan att jag faktiskt kan fortsätta nästa termin. Jag slipper packa mina väskor och flyga hem till Sverige igen!! vilket hade blivit utfallet om jag inte klarat något. Jag bara flög upp hur stolen i ett glädje tjut och började hoppa runt i glädje. Denna glädje vart dock kortvarig...

Efter att ha lugnat ner mig lite, åergick jag för att titta på mina andra betyg. Jag sitter nog och stirrar in i skärmen till något som kändes som timmar. Först var jag i chocktillstånd bara satt där. Sen vart jag fruktansvärt jävla arg.

Visst hade jag klarat alla kurser och lite mer än så. Men inte ett enda D! Inte ens i kurserna som det gått riktigt bra i Jag bara såg alla jävla redbull och energi piller framför mig. Vakna nätter och ett inlåst liv, avstängd från den övriga världen under tre månader. Och inget jävla D ! Logiken säger att jag borde vara överlycklig för att ha klarat hela terminen. Jag vet att det är vad jag borde känna, lättnad, lycka. But NO! Jag är så fruktansvärt arg och besviken på mig själv. Känns som att jag kommit trea i en tävling och vinnaren hånskrattar mig rakt upp i ansiktet. I'm not the best! And it fucking hurts!

Efter att Jake sagt orden "thats okey" brast det. Jag stod och skrek ut min ilska över hur fan inte ett enda D kan vara okey!! hur han ens kan påstå en sån sak. Sen hets åt jag upp hela choklad förrådet i skafferiet innan jag övergick till pizza. Efter Jakes hopplösa försök att lugna ner mig och övertyga mig om att detta faktiskt var bra, så vart det bara värre och värre för varje ord han sa. Till slut drog han ut mig på tennis banan satte ett racket i handen och en boll i den andra. Sen stod jag där sköt bollar rakt in i stängslet tills armarna krampade och jag knappt kunde lyfta ett finger.

Nu sitter jag på golvet i mitt rum och känner mig lite lugnare. Ilskan har gått över men jag kan knappt vänta på nästa termin. Jag vill bara börja på en gång så jag kan få mina D! En sak är säker I hate credits!




LEDIG

Ledig, ledig, ledig. Är detta sant är jag verkligen ledig idag! underbara liv.

Idag ska vi åka till mallet och shoppa lite. Sen blir det pool och bbq hos Jake, me like! denna gång kan jag ansluta till den då jag faktiskt är LEDIG om det undgick någon.

Däremot har solen gått i moln och ersatts av världens mest kvävda luft, man försöker chippa efter andan men det finns inget syre. Jag kräver en amerikansk parkering i mallet. Med andra ord nå dörrhandtaget på affären sittandes från bilen.

Imorgon är min klippningstid bokad! ska vara i Sydney klockan kvart i 10!! ja ni hörde rätt 9:45. Helt sjukt tidigt jag måste gå upp. Någon kommer ju få köra in mig om jag inte ska sno hans bil. Punkt på den

Och till Ingeborg, denna gång kommer mitt hår bli perfekt, I can so feel it. Aldrig mer mössa!

Sommar

Nyss kommit hem från Jake, skulle gått ner till stranden men ingen av oss orkade så dom andra fick komma upp istället. Jag menar vem orkar ner till sanden när man lika bra kan ligga på altanen. kunde dock inte stanna så länge så d vart ingen bbq för Em, lite surt men jobbet kallar. Idag blir det på den indiska resturangen när man har jobbat på andra stället i tre dagar känns detta som rena semestern!

Sen ska jag förhoppningsvis klippa å färga håret på tisdag, ska ringa imorgon. hatar mitt hår just nu!

En liten fråga, kan det bli varmare...


Jobb

Snart smälter jag bort, det blir bara varmare och varmare. Men man ska väl inte klaga...

Ska jobba snart igen, har fått börja servera nu, upplärningen vart det inte så mycket med. Och från att varit nere på noll och halvt hatad börjar jag sakta men säkert få koll på saker och ting.

Är helt slut efter varje jobbpass, är så mycket att ta in just nu. Springer som en tok mellan polerande av bestick, påfyllning, vatten temperatur, tap water, maträtts servering och drinkar. Där emmellan ska det hållas reda på maträtts namn, 98 olika bordsnummer som förflyttas och positioner alla sitter på. Kan inte lyfta en kroppsdel när jag kommer hem. Man går där ler mot gäster och så fort man kommer bakom stängda dörrar springer man för allt man är värd för att hinna till nästa station. Just nu har dom gett mig ännu mer att göra. Jag arbetar just nu för 2 personal. Men vill man uppgraderas till nått nytt är det inte mycket att göra. Le och spring mitt hemliga knep...






Lillasyster

Jag har nåt som inte ni har, jag har världens

 snyggaste lillasyster!


Världens bästa


I wouldn't wont you any other way





My only perfect in an inzane world


Onsdag

Var på jobbintervju imorse och den gick super! Fick jobbet direkt, så nu ska jag dit nästa vecka på möte då alla i nya teamet ska träffas. Sen kommer dom ringa när det blir något event som kommer upp. Känns hur bra som helst. Han sa även att han hade kontakter i dom största event företagen i Australien om jag behövde hjälp med industry training. Blandade känslor på den helt klart, hade ju bestämt att lämna Australien i Maj för nio månader någon annastans i världen. Men om det kommer stå mellan stort företag i Australien eller min extrema längtan att få uppleva nya saker så blir det inte roligt...

Sen så spelade jag och Jake tennis idag. Vi spleade dubbel mot hans polare. Började inte bra kan jag säga men i slutet krossade vi motståndet. I love tennis :)

Sen så blir jag galen utan kamera!! måste verkligen köpa en ny när jag får pengar GAH !

Jobb

Ringde från ett företag som anordnar event och hospitality personal till olika functions och event i Sydney idag, Så nu ska jag på anställningsintervju imorrn. Att jobba på Garfish var mer status än jag kunde drömma om.

Däremot så är jag lite kluven om jag ska gå ut ikväll, då intervjun är klockan 11 am. Har precis kommit hem från min powerwalk och känner mig rastlös efter exakt 2 minuter så kanske lika bra...

Annars så är det soligt och helt enkelt underbart i Manly och på Torsdag blir det lite tennis spelande, can't wait!


hem ?




Man kan längta hem, sakna människor, mat, ljuset, dofterna, men att komma hem...






Nyår

Först trodde jag att det var något som hänt, sen övervägde jag om det var vm i fotboll på gång. Sen insåg jag att i Australien tar dom igen både julen och alla andra högtider dom omöjligt kan fira på året och slår allt samman på nyårs afton...

Det var Flygplan, helikopters, live sändningar, folkmassor, utklädnad och jippon.

Dock jobbade Em till något som förvandlades till 1.30am. som sagt kaos! and it sucked.

Men jag får fira på lördag istället bara att blunda och låtsas att det är nyår, good luck!

Annars så hade jag världens mardröm inatt. Drömde att jag satt och spelade ett frågespel med massa människor. När min fråga kom så hann jag inte ens försöka svara innan personen bredvid mig sa svaret och alla trodde att det var jag som svarat fel. Jag försökte desperat utpeka detta fusk och ingen trodde mig. Det var värre i drömmen än vad det låter nu...

Annars är jag sjukt glad att 2009 är över och välkomnar nya året med öppna armar, känner att det kommer att bli ett awesome year!



Nyår 2008, one year ago


RSS 2.0